O δισεκατομμυριούχος Λάρι Πέιτζ συνεχίζει να εμπλουτίζει τη «συλλογή» από ιδιωτικά νησιά, καθώς πρόσφατα, ο συνιδρυτής της Google αγόρασε το Cayo Norte στο Πουέρτο Ρίκο, έκτασης 300 στρεμμάτων, όπως αποκάλυψε το Business Insider.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Πέιτζ χρησιμοποίησε μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, την U.S. Virgin Island Properties LLC, για να αποκτήσει αθόρυβα το νησί, το 2018.

Τότε, πλήρωσε το ιλιγγιώδες ποσό των 32 εκατ. δολαρίων για την έκταση, η οποία θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιόκτητο νησί σε όλο το Πουέρτο Ρίκο. Η συμφωνία περιλάμβανε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού για 28,7 εκατ. δολάρια και ένα άλλο μικρότερο τμήμα για 3,4 εκατ. δολάρια.

Λάρι Πέιτζ: Το νέο ιδιωτικό νησί στο Πουέρτο Ρίκο που αγόρασε ο συνιδρυτής της Google

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google έχει πλέον αποκτήσει πέντε ιδιωτικά νησιά που βρίσκονται στην Καραϊβική και τον Νότιο Ειρηνικό.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να κατέχει το νησί Tavarua στα νησιά Φίτζι και το νησί Eustatia στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους – όχι μακριά από το Necker Island του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Το 2014, ο Πέιτζ ξόδεψε επίσης 23 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει τα νησιά Hans Lollik και Little Hand Lollik στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Το Cayo Norte βρίσκεται 20 μίλια ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο.

Είναι γνωστό για τις παραλίες με τη λευκή άμμο, τους κοραλλιογενείς υφάλους που το περιβάλλουν και το καταφύγιο για τις θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση.

Προηγουμένως ανήκε στον Dan Shelley, έναν τοπικό κατασκευαστή που απέκτησε το νησί μέσω της SVI Investments το 2006 όταν τέθηκε σε δημοπρασία, και στην οικογένεια Padrón για αρκετές δεκαετίες πριν από τότε.

Η πώληση στον Πέιτζ έγινε ιδιωτικά και τόσο αθόρυβα που, όταν ρωτήθηκαν από το BI, αρκετοί τοπικοί αξιωματούχοι γης στο Πουέρτο Ρίκο δεν είχαν ιδέα.

Διαβάστε ακόμη: