Αποκαλύφθηκε η δράση που είχε αναπτύξει κύκλωμα μέσα στον Δήμο Αθηναίων. Το κύκλωμα των δημοτικών υπαλλήλων εξαρθρώθηκε από τους Αδιάφθορους της ΕΛΑΣ.

Συνελήφθησαν 14 άτομα, ανάμεσά τους 9 δημόσιοι υπάλληλοι.

Κατηγορούνται ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες στην περιοχή της Αθήνας. Φέρονται να ζητούσαν χρήματα, με «αντάλλαγμα» να τους σβήνουν παραβάσεις.

Οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν τεθεί σε αργία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση η οποία αποκόμισε πάνω τεράστια ποσά μέσω των παράνομων δραστηριοτήτων.

Tο γραφείο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχει καλυφθεί από τα χαρτονομίσματα. Είναι ένα μέρος των χρημάτων που αποκόμισε το κύκλωμα στο οποίο κατηγορούνται ότι συμμετείχαν οι 14 συλληφθέντες.

Οι 9 από αυτούς είναι δημόσιοι υπάλληλοι από υπηρεσίες όπως η δημοτική αστυνομία, η πολεοδομία, το υγειονομικό και το υπουργείο Πολιτισμού.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 439.140 ευρώ μετρητά, κινητά, φορητοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, ρολόγια, φυσίγγια, ακόμα και σπρέι πιπεριού και αναβολικά. Εκτιμάται ότι το κύκλωμα αποκόμισε πάνω από 700.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Κύκλωμα εκβιαστών: Πώς δρούσαν

Τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος πλησίαζαν επιχειρηματίες εστίασης κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και τους έλεγαν ότι αν τους δώσουν χρήματα θα γλιτώσουν πιθανούς ελέγχους και πρόστιμα για τραπεζοκαθίσματα, κάπνισμα ή δυνατή μουσική.

Αν ο καταστηματαρχης δε συνεργαζόταν τότε οι συνεργοί τους υπάλληλοι του Δημου έκαναν επαναλαμβανόμενους στοχευμένους ελέγχους μεχρι να αναγκαστεί ο επαγγελματίας να δώσει τη μίζα.

Μέχρι στιγμής εχουν διακριβωθεί 47 περιπτώσεις.

Κύκλωμα εκβιαστών: Οι «εγκέφαλοι»

Δυο αδέρφια φέρονται οτι είχαν κομβικό ρόλο στην οργάνωση. Η αρχηγός, μια γυναίκα 43 ετών και ένας άνδρας 41.

Ο άνδρας φαίνεται να είχε και τον ρόλο του εισπράκτορα αλλα και του οδηγού της αρχηγού. Το μαύρο χρήμα το αποθήκευαν στο σπίτι της 75χρονης μητέρας τους.

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε αργία οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στο Star εξήγησε ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι μπαίνουν αυτόματα σε αργία.

«Με βάση τα στοιχεία, έχουμε συμμετοχη σε εγκληματική οργάνωση δημοτικών υπαλλήλων με δράση τουλάχιστον απο τον Ιανουάριο του 2023. Όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αργία και βεβαίως θα προχωρήσουν και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου» είπε ο Χάρης Δούκας.

Διαβάστε ακόμη