Μαθαίνω ότι, μεγάλο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου, η άμεση ή έμμεση εμπλοκή υπουργών πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης, με ισχυρά συμφέροντα που εκτός των άλλων διεκδικούν ή εμπλέκονται με έργα, διαγωνισμούς και συμβάσεις του Δημοσίου!

Η ταύτιση των εν λόγω υπουργών, που δεν είναι μόνο ένας – δύο όπως κάποιοι υποθέτουν ή φαντάζονται, αλλά πολλοί παραπάνω, με επιχειρηματικά συστήματα και εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, δημιουργεί έναν σοβαρό προβληματισμό τόσο για τον αντίκτυπο που τυχόν έχουν στην κοινωνία οι δραστηριότητες των προβεβλημένων κυβερνητικών παραγόντων, όσο και για την συνοχή και ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης, η οποία ενίοτε αποτελεί κέντρο αντιπαράθεσης των πολιτικό- επιχειρηματικών συμφερόντων!

Μέγαρο Μαξίμου εμπλοκή υπουργών

Και είναι προφανές, σε κάθε περίπτωση, πως το τελευταίο που επιθυμεί το Μαξίμου είναι, να δημιουργείται στην κοινωνία η εντύπωση, ή ακόμη και η πεποίθηση, πως πρόκειται για μια κυβέρνηση διαπλεκόμενη, προβεβλημένοι υπουργοί της οποίας νταραβερίζονται με εργολάβους ή προμηθευτές του δημοσίου!

Είναι μάλιστα ενδεικτικό, εκτός των άλλων, ότι σε μεγάλη μετοχική σύγκρουση που λαμβάνει χώρα σε εισηγμένο όμιλο, εκτός της ήδη γνωστής εμπλοκής επωνύμου υπουργού, λόγω της νομικής του ιδιότητας, αλλά και των παλαιών – διαχρονικών σχέσεων με την ιδιοκτησία, έχει αποδειχθεί πως πραγματοποίησαν παρεμβάσεις, έμμεσα ή άμεσα, σε ανεξάρτητες και εποπτικές αρχές, τουλάχιστον δύο κορυφαίοι υπουργοί που φέρονται να λειτουργούν υπέρ των μετοχικών συμφερόντων της …άλλης πλευράς!

Επιπροσθέτως, οι παρεμβάσεις και οι …επιθέσεις, σε σπίτια υπουργών, από αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, μπορεί αδιαμφισβήτητα να είναι καταδικαστέες, πλην όμως το γεγονός είναι πως δημιουργούν εντυπώσεις και ενισχύουν μια έρπουσα συνωμοσιολογία!

Υπό το πρίσμα αυτό, το Μαξίμου καλείται να επιλύσει ένα ζήτημα που στην ευρεία μορφή του προκαλεί αστάθεια και ενδοκυβερνητικές τριβές, που δεν σχετίζονται μόνο με μία εισηγμένη επιχείρηση, αλλά με πολλές – και όχι μόνο!

Και σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι πως το υπουργικό συμβούλιο δεν μπορεί να μετατραπεί σε γραφείο αντιπροσώπευσης διαπλεκόμενων συμφερόντων, ούτε ο κάθε υπουργός να λειτουργεί υπό την λογική του προσωπικού του χαρτοφυλακίου ή των σχέσεων που διατηρεί με επιχειρηματίες και συστήματα…

Υπό το πρίσμα αυτό, αναμένονται οι αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος φέρεται πολύ προβληματισμένος το τελευταίο διάστημα, με την έκταση και την ένταση που λαμβάνει το συγκεκριμένο φαινόμενο, που προκαλεί ζητήματα ισορροπιών στην κυβέρνηση!

Υπό αυτή την οπτική γωνία δεν θα πρέπει να μας εκπλήξουν μελλοντικές πολιτικές αποφάσεις που θα ανατρέψουν ισορροπίες και συσχετισμούς!