«Η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Οι «κύκλοι» του Περιφερειάρχη Αττικής που μιλάνε για ένα λάθος -για «κακιά στιγμή» μίλησε ο ίδιος- πιθανόν να έκαναν ένα ακόμα όταν μίλησαν για τον κίνδυνο που διατρέχει η επόμενη μέρα και «όλα όσα επιτεύχθηκαν».

Την ώρα που ο Γιώργος Πατούλης ζητά συγγνώμη και κλαίγεται πως τον παρέσυραν οι… κυρίες οι κύκλοι του επιχείρησαν να κάνουν ένα εκβιασμό που μπορεί να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και το Μαξίμου άρχισε να ψάχνει άλλο υποψήφιο περιφερειάρχη.

«Η Περιφέρεια Αττικής φέρεται να έχει αυξήσει τις δαπάνες για shows, events και πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά 2 εκ. εν τω μέσω καύσωνα και πυρκαγιών, ενώ δεν έχει υλοποιήσει καμία σοβαρή προληπτική δράση σε επίπεδο πολιτικής προστασίας όπως καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής –γράφαμε στο Radar.

«Φαίνεται πως καθυστέρησε να δημοπρατήσει τον διαγωνισμό για την αντιπυρική θωράκιση που δεν έχει κατακυρωθεί τρεις μήνες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έκλεισε τα πάρκα για να μην καούν.

Αν ο Θουκυδίδης αναφέρεται στον… Γιώργο Πατούλη ήταν πολύ καλά ενημερωμένος: Συναυλίες με φεγγάρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, λαϊκό στο Αλεποχώρι, συναυλίες στην Πλατεία Μαγούλας και την Ελευσίνα. Η Περιφέρεια δεν περίμενε τις πυρκαγιές -και τελικά “αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις” στην Δυτική Αττική- δηλαδή χάσαμε και το γλέντι και τα λεφτά».

Η Περιφέρεια Αττικής αναβάλλει– αλλά δεν ματαιώνειτις εκδηλώσεις επειδή «τις στιγμές αυτές δοκιμάζονται πολίτες, περιβάλλον και ανυπεράσπιστα ζώα». Αλλά ο Γιώργος Πατούλης προκαλεί με τη ζεμπεκιά την ώρα που πεντακόσιες χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη -με πέντε νεκρούς. Τα σπίτια μας καίγονται και μεις τραγουδάμε κυριολεκτικά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε επιχειρήσει ξανά έναν εκβιασμό όταν ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει τον δήμο Αθήνας κόντρα στον Μπακογιάννη για να πάρει την Περιφέρεια Αττικής. Όταν όμως ήρθε ο χιονιάς αντί να αναλάβει τις ευθύνες του τά ‘ριχνε στην κυβέρνηση.

Ήταν αυτός όμως που φωτογραφιζόταν πριν μπροστά στα εκχιονιστικά -που έμειναν τελικά καθηλωμένα και οι δρόμοι χωρίς αλάτι.

Αυτή τη φορά προτίμησε όχι μόνο να εξαφανισθεί από τις φωτιές, αλλά να εμφανισθεί με ένα κακοχορεμένο ζεϊμπέκικο ορισμό του κιτς, σαν τα χρυσά έπιπλα του σπιτιού του.

Όταν η Αυγή αποκάλυψε πως η διδακτορική διατριβή του ήταν είναι προϊόν λογοκλοπής από άλλες διδακτορικές διατριβές με ανοιχτή επιστολή προς τη Σύγκλητο, 92 ακαδημαϊκοί ζήτησαν την άμεση διερεύνηση του ζητήματος, ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν αλήθεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση παραίτησή του Πατούλη, αλλά ο ίδιος έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα «Αυγή» και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο και Ρένα Δούρου, ζητώντας τους να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη. Μια τριμελής επιτροπή που εξέτασε την διατριβή του και αποφάνθηκε πως το «η αξιολόγηση του ειδικού μέρους της διδακτορικής διατριβής του κ. Γ. Πατούλη αποδεικνύει ότι είναι πρωτότυπη και αυθεντική».

Αυτή τη φορά ο Πρωθυπουργός δεν αποδέχτηκε τον εκβιασμό για την «επόμενη μέρα της Περιφέρειας» και το ερώτημα ήταν αν ο κ. Πατούλης θα δεχθεί την «δικαιολογημένη» αντίδρασή του για ένα λάθος ή θα επιχειρήσει να διασπάσει την παράταξή του -ίσως και την ίδρυση νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές. Θα ήταν το πρώτο κόμμα που θα είχε γεννηθεί από ένα  ζεϊμπέκικο.

Το ερώτημα ήταν αν ο κ. Πατούλης χόρεψε σαν αντάρτης ή σαν κουτσαβάκης που τον παρέσυραν οι γυναίκες και ξέρει πως δεν κρίνεται κάτι, είναι μόνο η δική του επόμενη μέρα.

Ο Γιώργος Πατούλης δεν σκέφτηκε και πολύ και ανακοίνωσε  την απόφασή να μην διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Αττικής, αλλά να στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Που μπορεί και να σημαίνει πως έκανε ένα λάθος, το παραδέχτηκε και από περιφερειάρχης μπορεί να γίνει ευρωβουλευτής κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Διαβάστε ακόμη: