Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία αρχίζει να αποκτά ολοένα κι αυξανόμενο πολιτικό παρασκήνιο.

Ο Σέρβος τενίστας είδε την βίζα του να ακυρώνεται και κατέθεσε έφεση, με το ενδεχόμενο της απέλασης να είναι πιθανό. Για την ώρα έχει μεταφερθεί σε ξενοδοχείο με μετανάστες, περιμένοντας τις εξελίξεις και στέλνοντας φιλιά στους οπαδούς του.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας σε Μέσα της χώρας του αποκάλυψε την πρώτη του επικοινωνία με τον «Νόλε», αλλά και το κοινό αίτημά του μαζί με την Πρωθυπουργό, Άννα Μπρνάμπιτς, να αλλάξει ο αθλητής χώρο διαμονής.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Χθες το βράδυ μίλησα με τον Νόβακ για πρώτη φορά, την Πέμπτη το πρωί για δεύτερη φορά και η Άνα Μπρνάμπιτς παρακαλεί να του επιτραπεί να μην βρίσκεται στο διαβόητο ξενοδοχείο, αλλά στο σπίτι που νοίκιασε, όπου μπορεί να προετοιμαστεί για το τουρνουά.

Αυτό ζήτησε ο Νόβακ από τη χώρα του, δεσμευτήκαμε, είναι υποχρέωσή μας. Η Μπρνάμπιτς θα μιλήσει με Αυστραλούς αξιωματούχους. Δεν είναι δίκαιο να κάνεις πολιτική εκστρατεία! Οι περισσότεροι τενίστες είναι ελεύθεροι με τις ίδιες συνθήκες και ο Νόβακ όχι.»

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές της Αυστραλίας ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει στο ξενοδοχείο μέχρι τη Δευτέρα οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση που έκαναν οι δικηγόροι του κατά της απόφασης απέλασης.

«Ο Νόλε μένει σε κτίριο για σκουλήκια και μούχλα στο φαγητό»

Τα σερβικά ΜΜΕ ξεσπούν κατά της Αυστραλίας για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αναφέροντας τις τραγικές συνθήκες διαμονής στο ξενοδοχείο που διαμένει προσωρινά ο διεθνής τενίστας μαζί με 46 ακόμα μετανάστες.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα της χώρας, υπήρξαν καταγγελίες από τους μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο για σκουλήκια, μούχλα στο φαγητό αλλά και εξάπλωση του κορωνοϊού πριν από έναν χρόνο, αφού είχαν νοσήσει 22 από τους 46 ανθρώπους που είχαν μείνει στο κτίριο.

Ιρανός μετανάστης μάλιστα σε δηλώσεις του σε κανάλι στην Αυστραλία είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το φαγητό που δίνεται στον κόσμο δεν θα το έτρωγαν ούτε ζώα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις, με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτιτς, να επισημαίνει πως ο 34χρονος πρωταθλητής έχει ζητήσει να μεταφερθεί στο σπίτι που έχει νοικιάσει, χωρίς όμως να έχει ικανοποιηθεί μέχρι στιγμής το αίτημά του από τις Αρχές.

Το μήνυμα του Τζόκοβιτς στον σερβικό λαό μέσω του αδερφού του

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έγινε νωρίτερα, ο αδερφός του αναφέρθηκε αρχικά στις συνθήκες κράτησης του λέγοντας ότι: «Τον μετέφεραν σε ένα ξενοδοχείο μεταναστών και του έδωσαν ένα βρώμικο δωμάτιο γεμάτο κοριούς, χωρίς να έχει μαζί του τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία του είπαν ότι θα τα πάρει με την επιστροφή του στην Ευρώπη! Του συμπεριφέρθηκαν ως εγκληματία, ενώ είναι ένας υγιής, αξιοπρεπής άνθρωπος ο οποίος δεν έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή κανενός και δεν έχει πράξει κανένα αδίκημα!»