Ένα διόλου κολακευτικό παρατσούκλι φέρεται να έχουν «κολλήσει» στον Ντόναλντ Τραμπ, οι συνεργάτες του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς, σύμφωνα με το Politico, στις ιδιωτικές συζητήσεις που έχουν, τον αποκαλούν… «γουρούνι του Χίτλερ» (Hitler Pig).

Το συγκεκριμένο παρατσούκλι δημιουργήθηκε μετά από ένα δείπνο που παρέθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ την Ημέρα των Ευχαριστιών του 2022 στον ακροδεξιό υπέρμαχο της «υπεροχής της λευκής φυλής», Νικ Φουέντες (πρωταγωνίστησε και στα επεισόδια στο Καπιτώλιο) και στον ράπερ Κάνιε Γουέστ (έχει εκφράσει κατά καιρούς την αγάπη του στους Ναζί και τον Χίτλερ), στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, δήλωσαν στο Politico τέσσερα άτομα που κινούνται γύρω από τον Μπάιντεν.

Το παρατσούκλι ήρθε στην επιφάνεια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Τραμπ αποκοιμήθηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, στη Νέα Υόρκη. Στα μηνύματα που συνόδευαν μια από αυτές τις δημοσιεύσεις, υπήρχε και ένα από άτομο που σχετίζεται με τον Μπάιντεν, το οποίο ανέφερε «Hitler Pig Sleepy», σύμφωνα με το Politico.

Το παρατσούκλι αυτό, συνεχίζει το Politico, αποτελεί τον ξεχωριστό τρόπο για τους υπαλλήλους και τους βοηθούς του Μπάιντεν να εκφράσουν την απέχθειά τους για την αντιληπτή προθυμία του Τραμπ να συνεργαστεί με άτομα, τα οποία έχουν επιδείξει ρατσιστικά κίνητρα και διαθέσεις. Επιπλέον, χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που είναι πιο νεαρά σε ηλικία και ιδιαίτερα εξοικειωμένα με τα ψηφιακά μέσα και όχι από ανώτερα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Το δημοσίευμα πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι βοηθοί του Μπάιντεν συχνά μοιράζονται – στη διάρκεια συσκέψεων – αποσπάσματα και δηλώσεις του Τραμπ, χρησιμοποιώντας τη φράση: «Έι, είδατε τι είπε το γουρούνι του Χίτλερ;».

«Γελοίο και αηδιαστικό»

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο παρατσούκλι, ο Μπράιαν Χιούζ, ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, δήλωσε στο Politico: «Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει πολύ για αξιοπρέπεια, αλλά αυτός και το επιτελείο του δεν έχουν ούτε ένα κόκαλο αξιοπρέπειας στο σώμα τους. Αυτά τα γελοία και αηδιαστικά σχόλια αντικατοπτρίζουν την αποτυχία και την ανεντιμότητα ολόκληρης της επιχείρησης Μπάιντεν».

Ο Χιούζ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα για τον «κοιμισμένο Τραμπ» στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντάς τα «fake news στο 100%».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως και ο Τραμπ έχει το δικό του ιστορικό στο να επινοεί ψευδώνυμα για να γελοιοποιεί πολιτικούς αντιπάλους. Χαρακτηριστικότερο όλων το «Sleepy Joe», που χρησιμοποιούσε κατά του Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική εκστρατεία του 2020.

Διαβάστε ακόμη: