Ο Άγιος Βασίλης πρέπει να αποφασίσει ποια παιδιά ήταν καλά και ποια άτακτα, για να κρίνει ποιοι αξίζουν δώρο. Μια λίστα που περιλαμβάνει και ηγέτες.

Σε χιουμοριστική στήλη του Politico ο «Άγιος Βασίλης»– που «υπογράφει» το κείμενο- παραθέτει ποιοι ηγέτες ήταν «καλά παιδιά» και θα τους πάει το δώρο που ζήτησαν και ποιο ήταν αυτό.

Η στήλη κάνει αναφορά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο περιλαμβάνει στα «καλά παιδιά», αλλά- όπως εξηγεί ο «Άγιος Βασίλης»- δεν μπορεί να του κάνει το «δώρο» που ζήτησε.

«Ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών, υποθέτω, καθώς δεν ζήτησε πολλά: μόνο να πάρει πίσω κάποια παλιά Γλυπτά. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Όμως, δεν θα τα κλέψω για εκείνον. Είμαι ο Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας. Οπότε μπορώ να προσφέρω μονάχα ηθική υποστήριξη», γράφει η χιουμοριστική στήλη του Politico, κάνοντας αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Η πρώτη απόφαση που αναφέρει το κείμενο αφορά στον Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι «εύκολη». Ο «Άγιος Βασίλης» δεν θα πάει στη Μόσχα. «Δεν είμαι φαν των πολέμων, δεν φαίνονται καλή ιδέα. Από την άλλη υπάρχει το ζήτημα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, πολύ άσχημο», αναφέρει το κείμενο. «Οπότε, όχι δώρα για τον Βλαντιμίρ αυτά τα Χριστούγεννα, όπως τα περσινά και τα προπέρσινα».

Αντίθετα, δώρο θα πάρει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που «ζητά μόνο να κοιμηθεί καλά ένα βράδυ», γράφει το κείμενο για τον Ουκρανό πρόεδρο, μια αναφορά στον πόλεμο. Επόμενος στη λίστα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. «Ας του δώσουμε αυτό που θέλει, χρήματα. Χρειάζεται πραγματικά ρευστό για να διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης», αναφέρει το κείμενο.

Το βιβλίο που «ζήτησε» η Μελόνι από τον Άγιο Βασίλη

Η Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε από τον «Άγιο Βασίλη» ένα βιβλίο: το «Ένας, κανένας και εκατό χιλιάδες» του Λουίτζι Πιραντέλο. «Είναι ένα καλό ανάγνωσμα για την ιδέα πως ο καθένας έχει πολλαπλές προσωπικότητες. Υποθέτω ότι θέλει να μάθει πώς να δείχνει διαφορετικό πρόσωπο σε διαφορετικούς ανθρώπους», σχολιάζει ο «Άγιος Βασίλης» με σκωπτική διάθεση, για τις αλλαγές της Ιταλίδας πρωθυπουργού.

Από την άλλη σημειώνει ότι ποτέ δεν ξέρει πού να κατατάξει τον Εμανουέλ Μακρόν: στα καλά ή τα άτακτα παιδιά. «Ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να του αρέσουν τα κακά παιδιά. Το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν δούλεψε τόσο καλά. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε», σχολιάζει η χιουμοριστική στήλη του Politico.

Για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γράφει πως ζήτησε «κάτι παράξενο, έναν ταριχευμένο λύκο». Μια αναφορά στη στήριξη της προέδρου της Κομισιόν στο να επιτραπεί το κυνήγι των λύκων. «Νομίζω ότι είναι ακόμη ζωντανός, οπότε αυτό φαίνεται λίγο ανήθικο. Ας προσπεράσουμε αυτό το αίτημα», γράφει ο «Άγιος Βασίλης».

Τελευταία στάση του, το Λονδίνο. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι στη λίστα των «άτακτων παιδιών», οπότε δεν θα πάρει το λεωφορείο που ζήτησε. Το ίδιο αίτημα έκανε και ο νυν Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ. «Αναρωτιέμαι αν θέλει να μελετήσει έναν τρόπο να στέλνει μετανάστες σε άλλες χώρες, τώρα που το “σχέδιο Ρουάντα” φαίνεται αβέβαιο», καταλήγει ο «Άγιος Βασίλης» σχολιάζοντας το πλάνο της βρετανικής κυβέρνησης για τους παράτυπους μετανάστες.

Διαβάστε ακόμη: