Η απρέπεια του Ρίσι Σούνακ, οι διάφορες ερμηνείες της στάσης του, τι πρέπει να γίνει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ ασχολούνται με όλα αυτά. Τώρα, η χιουμοριστική στήλη του Politico κάνει τη δική της πρόταση για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και όχι μόνο.

«Ελλάδα, θες πίσω τα Γλυπτά σου; Κλέψ’τα», είναι ο τίτλος του «Declassified», της χιουμοριστικής στήλης στην ιστοσελίδα του Politico. Και πέρα από αυτή την «πρόταση», το δημοσίευμα περιλαμβάνει και ένα «σενάριο» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με τον Χοακίν Φίνιξ να ενσαρκώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφού κάνει μια αναφορά στο διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το Politico σημειώνει πως αν η Ελλάδα θέλει πράγματι να πάρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το κάνει με λάθος τρόπο.

«Μην βασίζεστε στη διπλωματία, αυτό ποτέ δεν έχει αποτέλεσμα. Απλά κλέψ’τε τα!», γράφει η χιουμοριστική στήλη. «Δεν είμαι καν σίγουρος ότι η κλοπή από το Βρετανικό Μουσείο είναι έγκλημα», συνεχίζει ο αρθρογράφος.

«Δεν είναι ότι δεν έχει ξαναγίνει κλοπή στο Βρετανικό Μουσείο. Τον Σεπτέμβριο, το μουσείο δημιούργησε ιστοσελίδα και τηλεφωνική γραμμή, ζητώντας βοήθεια που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκτηση 2.000 τεχνουργημάτων αξίας εκατομμυρίων, που εκλάπησαν από τις συλλογές του», υπενθυμίζει η στήλη.

Το σενάριο του Politico για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η ίδια χιουμοριστική στήλη έχει ετοιμάσει και ένα σενάριο για την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σε αυτή, ο Χοακίν Φίνιξ θα υποδυθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Ξέρω ότι δεν είναι Έλληνας, αλλά ούτε Γάλλος είναι και μόλις έπαιξε τον Ναπολέοντα», σημειώνει ο αρθρογράφος.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκνευρισμένος από τις προσπάθειες να φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα, πιάνει δουλειά ως φύλακας στο Βρετανικό Μουσείο, σε μια προσπάθεια να κλέψει την πολύτιμη περιουσία της χώρας του και να την επιστρέψει στο σωστό χώρο, την Ακρόπολη», αναφέρει το σενάριο.

Θέλοντας να είναι δίκαιος, όπως γράφει, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι το Βρετανικό Μουσείο έχει ωραίους χώρους, κάνοντας αναφορά στο εστιατόριό του, ενώ «ο Παρθενώνας χρειάζεται ανακαίνιση, δεν έχει καν στέγη!».

Το σενάριο έχει πάντως και κάποια ανατροπή. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει ένα μεγάλο λάθος, συζητώντας το σχέδιό του με έναν αδέξιο, ανόητο ιδιοκτήτη τοπικού καφέ (που τον υποδύεται ο Μπόρις Τζόνσον). Ο τελευταίος ενημερώνει τις αρχές και η Βρετανίδα πρωθυπουργός- που την παίζει η Θάντι Νιούτον- δίνει εντολή σε ομάδα ειδικών να φτιάξουν αντίγραφα των Γλυπτών του Παρθενώνα, προκειμένου οι Έλληνες να κλέψουν αυτά. Και έρχεται μία ακόμη ανατροπή: οι Βρετανοί ανακαλύπτουν πως τα αντίγραφα ήταν τόσο καλά, που κατά λάθος έδωσαν τα αυθεντικά στους Έλληνες και κράτησαν τα ψεύτικα στο Λονδίνο», καταλήγει η στήλη του Politico.

Διαβάστε ακόμη: