Παγίδα θανάτου έστησε σε Ισραηλινούς στρατιώτες η Χαμάς σε ένα κτίριο γεμάτο με εκρηκτικά στη Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ισραήλ τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε παγιδευμένο με εκρηκτικά κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι IDF κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και επτά τραυματίες εκ των οποίων οι πέντε είναι σοβαρά. Νεκροί είναι ένας ταγματάρχης, 24 ετών, ένας επιλοχίας, 20 ετών και δύο λοχίες 19 ετών.

Με τον θάνατο των τεσσάρων στρατιωτών έφτασε τους 300 ο αριθμός των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, η προκαταρκτική έρευνα των IDF δείχνει ότι είχαν ρίξει εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε ένα ύποπτο σπίτι σε γειτονιά της Ράφα, σε μια προσπάθεια να «ενεργοποιήσουν» παγίδες. Μπήκαν στο κτίριο μόνο αφού δεν υπήρξε άμεση έκρηξη. Καθώς δύο από τους στρατιώτες μπήκαν στο τριώροφο κτίριο, αυτό εξερράγη, με αποτέλεσμα μέρος του να καταρρεύσει πάνω τους.

Οι IDF δήλωσαν ότι αργότερα βρήκαν είσοδο σήραγγας μέσα στο σπίτι, υποδεικνύοντας ότι το κτίριο πιθανότατα ανήκε σε στέλεχος της Χαμάς.

Διαβάστε ακόμη