Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε στον λογαριασμό του στο twitter: «Συνομιλήσαμε με έναν φίλο της Ουκρανίας, τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφέρθηκε στον αγώνα του ουκρανικού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα. Ευχαριστώ για τη σημαντική υποστήριξη. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι εντατικοποίησης του ειρηνικού διαλόγου. #StopRussia».

Μαριούπολη: Βομβάρδισαν θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο 1.000 άνθρωποι

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται από την πολιορκημένη Μαριούπολη καθώς οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να βομβάρδισαν ένα θέατρο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο αμάχων, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο.

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Serhiy Orlov, είπε στο BBC ότι «μεταξύ 1.000 και 1.200 άνθρωποι βρίσκονταν εκεί κατά τη σημερινή επίθεση. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος».

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης δημοσίευσε μια εικόνα του Θεάτρου της ουκρανικής πόλης. Το CNN εντόπισε γεωγραφικά την εικόνα και επιβεβαίωσε ότι είναι από το θέατρο. Βίντεο δείχνουν φωτιά να μαίνεται στα ερείπια.

Ζελένσκι στο αμερικανικό Κογκρέσο: Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα την ειρήνη

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, μιλώντας στο αμερικανικό Κογκρέσο, πρόταξε την επιθυμία του ιδίου καθώς και όλων των συμπατριωτών του να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επανέλαβε για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν οι ουρανοί πάνω από τη χώρα του: «Πόσο δύσκολο είναι να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία; Είναι κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά αν αυτό είναι πάρα πολύ να σάς το ζητήσουμε, ξέρετε ότι χρειαζόμαστε πυραυλικές συστοιχίες και αεροπλάνα μαχητικά , που θα βοηθήσουν να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις και κατά των Ευρωπαίων».

Θυμίζουμε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, με το επιχείρημα ότι «θα κινδύνευε μια κλιμάκωση με τη Ρωσία».