Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ακόμη η ρωσική επιθετικότητα, με τη Μαριούπολη να πλήττεται αλύπητα. Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα την περιοχή, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Στο έλεος των βομβαρδισμών βρίσκεται η κομβικής σημασίας Μαριούπολη, μια πόλη λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, που πολιορκείται εδώ και μέρες από τον ρωσικό στρατό. Λίγο μετά τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα σε διπλωματικές αντιπροσωπείες Ρώσων και Ουκρανών, κυκλοφόρησαν εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν ένα κατεστραμμένο από τα ρωσικά πυρά θέατρο στη Μαριούπολη.

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Επίθεση σε θέατρο

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν, ακόμη, ένα θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο.

Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός, πρόσθεσε.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.