Ο Ουκρανός στρατιώτης Mykhailo Dianov, βρισκόταν υπό την αιχμαλωσία του ρωσικού στρατού για τέσσερις μήνες, μέχρι να γίνει μια ανταλλαγή κρατούμενων μέσα στην εβδομάδα που πέρασε για την οποία μεσολάβησε η Σαουδική Αραβία. Ο Dianov, ήταν μέσα στους 215 στρατιώτες που επέστρεψαν σπίτι τους. Δυστυχώς ο στρατιώτης υπέστη βάναυση μεταχείριση από τα ρωσικά στρατεύματα.

Όπως φαίνεται, σε φωτογραφίες που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου, ο Dianov έφερε σοβαρούς τραυματισμούς ενώ τα σημάδια της αιχμαλωσίας απεικονίζουν τη φρίκη του πολέμου καθώς φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.

Συγκεκριμένα κυκλοφορούν δύο φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται πώς ήταν πριν και μετά την αιχμαλωσία του από τον ρωσικό στρατό. Στην πρώτη ο Dianov φαίνεται να φοράει τη στολή του να χαμογελάει και να σχηματίζει με το χέρι του το σήμα της νίκης με το χέρι του. Στη δεύτερη φαίνεται να είναι εξαιρετικά αδυνατισμένος με γρατζουνιές, μώλωπες και «ένα τραυματισμένο χέρι από το οποίο λείπουν 4 εκατοστά οστού», όπως γράφει ο ουκρανικός Τύπος.

Ο Dianov επέστρεψε στο Τσερνίχιβ και εισήχθη σε νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ επανενώθηκε με την οικογένειά του και τους φίλους του. Την ίδια ώρα χρήστες του διαδικτύου του έχουν στείλει μηνύματα στήριξης ενώ υπήρξαν και εκείνοι που έχουν σοκαριστεί με τις εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media.

Διαβάστε ακόμη: