Το Κρεμλίνο αποκλείει ενδεχόμενη διαμεσολάβηση του Πεκίνου για την ειρήνευση στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας –στον αντίποδα– ότι η Μόσχα δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να συνεχίσει τον πόλεμο.

«Η κατάσταση με την Ουκρανία είναι περίπλοκη. Δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής διευθέτησης. Προς το παρόν, δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», τόνισε σήμερα (06/04) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η τοποθέτηση ακολουθεί την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο Πεκίνο, από όπου επεσήμανε προς τον Σι Τζινπίνγκ ότι υπολογίζει σε εκείνον, προκειμένου να «επαναφέρει τη Ρωσία στη λογική».

Την 24η Φεβρουαρίου, κατά τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην ουκρανική επικράτεια, η Κίνα παρουσίασε ένα ειρηνευτικό σχέδιο δώδεκα σημείων. Ο Σι Τζινπίνγκ δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, ούτε έχει συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έως τώρα. Το Κίεβο υπογραμμίζει ότι η ειρήνη θα έλθει αφού αποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις από τα ουκρανικά εδάφη.

Διαβάστε ακόμη: