Χθες (27/12), η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πέτυχε βαριά πλήγματα στον ουκρανικό στρατό, κυρίως με το πυροβολικό, στις εχθροπραξίες στα μέτωπα από τη Χερσώνα (νότια) έως το Χάρκοβο (βορειοανατολικά), περνώντας από το Ντονμπάς.

Στο Λουχάνσκ (γειτονική περιφέρεια), το οποίο μαζί με το Ντονέτσκ αποτελούν το Ντονμπάς, περίπου τριάντα ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού, κατά το Υπουργείο Άμυνας.

Το Κίεβο δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο. Οι πληροφορίες από τα μέτωπα που παρέχουν τα αντιμαχόμενα μέρη είναι –τις περισσότερες φορές– αδύνατον να επαληθευθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Η περιοχή της βιομηχανικής πόλης Μπαχμούτ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών μαχών για μήνες. Οι δύο πλευρές εμπλέκονται σε μάχες ιδίως γύρω από την Κρεμνίνα, μία μικρή κοινότητα, βόρεια της Μπαχμούτ.

Η Μόσχα ισχυρίσθηκε ότι εξουδετέρωσε ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ στα σύνορα

Ήταν έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα στην περιοχή του Μπριάνσκ, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα ενημέρωσης. Πριν από δύο ημέρες (26/12), η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι «εξουδετερώθηκε ουκρανική ομάδα δολιοφθορέων», αποτελούμενη από τέσσερα άτομα. Οι Ουκρανοί είχαν αποπειραθεί να εισέλθουν στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμη: