Εντονο εκνευρισμό προκάλεσε στη Χαριλάου Τρικούπη η δημοσιοποίηση της πρότασης Δούκα να στηθούν στις 3 και 10 Νοεμβρίου οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη του κόμματος έλεγαν χαρακτηριστικά:
Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα.
Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη.
Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι η διαδικαστική πρόταση του δημάρχου Αθηναίων εστάλη «από email τρίτου προσώπου», πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι πρόκειται για τον κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, πρώην υπουργό και σήμερα σύμβουλο του κ. Δούκα.

H απάντηση Δούκα

«Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», έλεγαν στελέχη που είναι κοντά στον δήμαρχο Αθηναίων. 

 

Διαβάστε ακόμη