Ο Παύλος Πολάκης καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να εστιάσουν στις βασικές πολιτικές προτάσεις και να αποφύγουν τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που αποσπούν την προσοχή.

Ανέφερε ότι η επικέντρωση σε δευτερεύοντα ζητήματα δημιουργεί αρνητική εικόνα και εμποδίζει την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων.

Ο κ. Πολάκης τονίζει την ανάγκη για ένα ΣΥΡΙΖΑ με σαφείς θέσεις και διαχωριστικές γραμμές, που θα επανακαταστείλει τον εαυτό του ως κυβερνώσα δύναμη. Καλεί σε άμεση προσφυγή σε ψηφοφορίες μελών και φίλων του κόμματος για τη διαμόρφωση ξεκάθαρων θέσεων.

Προτείνει την συντόμευση του χρονοδιαγράμματος για τις εσωκομματικές διαδικασίες κατά ένα μήνα και ζητά από την Κεντρική Επιτροπή να προγραμματίσει το Συνέδριο και τις εκλογές, με την προϋπόθεση της μαζικής συμμετοχής και δια ζώσης ή υβριδικής μορφής συνεδριάσεων.

Η πρότασή του περιλαμβάνει συνέδριο για την ανακήρυξη υποψηφιοτήτων στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου και Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου 2024, με πιθανή επαναληπτική εκλογή προεδρείου στις 10 Νοεμβρίου αν χρειαστεί.

Καλεί όλες τις πλευρές να διατηρήσουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να προστατευθεί η προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κορμού της αριστερής, δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.

Η ανάρτηση του αναφέρει: «Μην κάνετε φασαρία για το τίποτα και για δευτερεύοντα που τα κάνουν κάποιοι κυρίαρχα γιατί στην ουσία έχουν τεράστιο έλλειμμα!!

Απλά βγαίνει κακή εικόνα προς τα έξω που για ορισμένους μάλλον είναι ο στόχος είτε για να φτιάξουν δικό τους μαγαζί, είτε για να πάνε σε άλλες αγκαλιές.

Για μένα δεν είναι αυτός ο στόχος, ούτε το πεδίο αντιπαράθεσης. Θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ με σαφείς προτάσεις και διαχωριστικές γραμμές που να ξαναγίνει κυβερνώσα δύναμη!

ΆΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ!

Αυτή είναι η λύση. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Γι’ αυτό όλο το χρονοδιάγραμμα πρέπει να συντομευθεί κατά ένα μήνα!!

Η Κεντρική Επιτροπή την επόμενη Κυριακή που για να έχει μαζική συμμετοχή πρέπει να γίνει και δια ζώσης και υβριδική, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Θα επαναφέρω την πρόταση μου για συνέδριο ανακήρυξης υποψηφιοτήτων με τους συνέδρους που εκλέχθηκαν το Φεβρουάριο του 2024 στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προεδρεύοντα και Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου. (Επαναληπτική εκλογή προεδρεύοντα αν χρειαστεί στις 10 Νοεμβρίου)

Καλώ όλες τις πλευρές να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να διαφυλάξουν την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κορμού της αριστερής δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης!».

Διαβάστε ακόμη: