Το… “εδώ παπάς,εκεί παπάς, που είναι ο παπάς”, είναι ένα παιχνίδι που τουλάχιστον το έχετε ακούσει/δει. Το… “μένει ο Τάσος, φεύγει ο Τάσος, τι θα κάνει ο Τάσος”, είναι ένα “στρατηγικό παιχνίδι” που παίζεται μεταξύ Παναθηναϊκού και της πλευράς Χατζηγιοβάνη απο το καλοκαίρι.

Ουσιαστικά με φόντο της ανανέωση του συμβολαίου του (λήγει τον Ιούνιο του ´22) αφού ρεαλιστικά θέμα πώλησης του δεν θα μπορούσε να προκύψει όσο οι “πράσινοι” απαιτούσαν plus 1.000.000 ευρώ.

Ούτε αυτά τα λεφτά μπορούσε να τα δώσει ή έστω να τα εγγυηθει στον Αλαφούζο η Αλτάι, το μοναδικό κλάμπ που όντως “καιγόταν” να τον πάρει στην Τουρκία καλοκαιριάτικα….

Ο Χατζηγιοβάνης αυτή την στιγμή βρίσκεται 66 ημέρες πριν μπεί στην περίοδο (τελευταίο 6μηνο) που θα έχει το δικαίωμα να συζητήσει, να συμφωνήσει και να υπογράψει σε άλλη ομάδα, ελληνική ή του εξωτερικού, ακόμη κι ας παίζει στον Παναθηναϊκό…

Έχει την 3η υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία αλλά το 21ο συμβόλαιο του ρόστερ του ΠΑΟ ενώ παίρνει λιγότερα κι απο τον “τουρίστα” Μπεκ!

Επίσης, ο 24χρονος διεθνής ακραίος επιθετικός στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει την τρίτη υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία. Με 2.000.000 ευρώ, πίσω από Παλάσιος/Βιντάλ που ήρθαν το καλοκαίρι και έχουν από 3.500.000! Παρόλα αυτά όμως, το συμβόλαιο του είναι το 21ο, απο πλευράς καθαρών ετήσιων αποδοχών. Βλέπετε δεν καθαρίζει πάνω από 180.000 ευρώ (δεν περιλαμβάνω τα μπόνους)!

Κοιτώντας το πράσινο ρόστερ βλέπεις 11 παίκτες που αγωνίζονται στην επίθεση, 3 σέντερ φορ και 8 εξτρεμ ή περιφερειακούς. Από αυτή την 11άδα , λοιπόν, ο δεύτερος “φτωχότερος” είναι ο Τάσος Χατζηγιοβανης,που μισθολογικά αμοίβεται περισσότερο μόνο από τον πιτσιρικά Φώτη Ιωαννίδη!!

Ακόμη και ο…τουρίστας Δανός Ούφε Μπέκ, που είναι μόνιμα τραυματίας, κάθεται και πληρώνεται χωρίς να λύνει το συμβολαιό του, παίρνει κάτι ψιλά παραπάνω από τον Χατζηγιοβάνη.

Παρότι ο Ελληνας διεθνής την τελευταία 3ετία είναι βασικός στον Παναθηναϊκό…

Ο Χατζηγιοβάνης θέλει τα διπλά για να ανανεώσει ενω ως ελεύθερος μπορεί να βρει καλές προσφορές απο το εξωτερικό

Πάμε και στο περασμένο καλοκαίρι, που άλλαξε προπονητή ο Παναθηναϊκός αλλά και οργανόγραμμα αφού παύθηκε η θέση του αθλητικού/τεχνικού διευθυντή στο κλαμπ.

Αποκτήθηκαν έστω και με μεγάλη καθυστέρηση οι Παλάσιος/Βιντάλ, δεν μπόρεσαν να λυθούν συμβόλαια και να φύγουν οι Αϊτόρ, Μπεκ, Ενμπαγκοτό παρά μόνο ο Καμπετσής.

Κάπως έτσι ο Χατζηγιοβάνης αφού η σχέση του με τον Γιοβάνοβιτς πέρασε και από μια μικρή κρίση (πριν το ταξίδι στην Ολλανδία) λογίζεται ως βασικός εξτρέμ στα πλάνα του Σέρβου κόουτς.

Στο δια ταύτα για Χατζηγιοβάνη: παίρνει 180.000 ευρώ τώρα, για να ανανεώσει στον Παναθηναϊκό θα ζητήσει τουλάχιστον τα διπλά.

Δηλαδή ένα συμβόλαιο που θα είναι από τα καλά της ομάδας, τουλάχιστον στα πρώτα 10. Θεωρεί πως έχει αποδείξει ο τι τα αξίζει ενώ κάνει και τις συγκρίσεις με συμβόλαια που δόθηκαν την τελευταία 2ετία σε ξένους και βγαίνει…ριγμένος.

Ξέρει πως τώρα είναι η ευκαιρία του, απο τον Γενάρη ουσιαστικά θα κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, έχει απο πίσω δυνατό μανατζερικό Γραφείο που τον υποστηρίζει (Πασχάλης Τουντούρης) με καλές άκρες σε συγκεκριμένες αγορές και θεωρητικά ως free agent μπορεί να βρεί ακόμη καλύτερες/μεγαλύτερες προσφορές, εισπράττοντας και το λεγόμενο bonus free!

Το ερώτημα ,λοιπόν, είναι μέχρι που θα φτάσει ο Παναθηναϊκός. Ακούγονται για 280 με 300.000 πως είναι το ταβάνι της “πράσινης” προσφοράς. Δηλαδή λιγότερα, για παράδειγμα, απο αυτά που παίρνει ο Αϊτόρ ή ο Αγιούμπ ή τα μισά απο των Μακέντα, Βιγιαφάνιες ή αρκετά μακριά απο τις ετήσιες αποδοχές των Διούδη, Κουρμπέλη (ασφαλώς και δεν αναφέρω τυχαία τα συγκεκριμένα ονόματα)…

Το “δώρο” Αλαφούζου αλά Αλεξανδρόπουλου, που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα…

Η εκτίμηση/πρόβλεψη της ψαγμένης πιάτσας agents; Πως στο τέλος την λύση θα δώσει σαν από μηχανής θεός ο ιδιοκτήτης.

Με τον Γιάννη Αλαφούζο ακόμη και να δίνει…δώρο στον Χατζηγιοβάνη, εκτός συμβολαίου. Όπως δηλαδή, λένε , ότι έκανε και με τον Αλεξανδρόπουλο, στην δική του ανανέωση. Σημειολογικά το αναφέρω πως Χατζηγιοβάνης/Αλεξανδρόπουλος είναι “ομόσταβλοι” στην “Prosport”…

Και επειδή οι ημέρες περνάνε και η 1η Ιανουαρίου είναι κοντά, θα πρέπει να περιμένουμε άμεσα/προσεχώς εξελίξεις στην υπόθεση ανανέωσης του Χατζηγιοβάνη.

Είτε, λοιπόν, θα τα βρουν και θα κλείσει μέχρι τότε, είτε αν δεν τα βρίσκουν να το αφήσουν για τον Μάιο.

Στην δεύτερη περίπτωση πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το να δοθεί στον ατζέντη του Χατζηγιοβάνη και μια…τιμή πώλησης για τον Γενάρη (προσαρμοσμένη στο οτι το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος), εφόσον προκύψει ενδιαφερόμενος τότε.