Ο Ατρόμητος που ξεκίνησε με μεταγραφάρες και στόχο τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, μετά απο 9 αγωνιστικές παραμένει ουραγός στην βαθμολογία, μόλις με 3 βαθμούς και όντως η μοναδική ομάδα στην Super League χωρίς τρίποντο! Και με την κατηφόρα που έχει πάρει θα πρέπει να κοιτάει πλέον πως δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό!

Έχει ήδη αλλάξει προπονητή, Παράσχος αντί Άνχελ Λόπεθ, μπορεί να πάει και σε τρίτο πριν βγει το 2021 ενώ αρχισαν και τα “πεσίματα” απο τους οπαδούς στους παίκτες (κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, από το Ηράκλειο, μετά την νέα ήττα από τον ΟΦΗ). Με τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Σπανό όντως “φαρμακωμένο” αφού η σεζόν εξελίσσεται καταστροφικά παρότι το καλοκαίρι έκανε… υπερβασάρα στις μεταγραφές, με τους παίκτες που πήρε και τα συμβόλαια που έδωσε…

Για να έχετε συγκριτικό μέτρο ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ το πιο ακριβό συμβόλαιο στο φετινό ρόστερ του Ατρομήτου, που είναι ο Ευθύμης Κουλούρης! Έχει καθαρές ετήσιες αποδοχές 220.000 ευρώ!! Συν τα εξτραδάκια, δηλαδή συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα για ενοικίαση σπιτιού αλλά κι αυτοκινήτου!

Τα  δαπανηρά “βατόμουρα” των καλοκαιρινών μεταγραφών πάνε στο Περιστέρι

Ο Κουλούρης  έχει βεβαια και μπόνους στόχων αλλά με την σεζόν που κάνει δεν θα τα πιάσει. Ακόμη και έτσι πάντως, χωρίς καν τους φόρους, θα στοιχίσει στον Σπανό κοντά στα 240 χιλιάρικα αυτό τον χρόνο. Και μέχρι τώρα, σε συνολικά 10 ματς, έχει… ζερό! Μηδέν γκολ!! Μιλάμε για έναν φορ που πριν μια 3ετία με την ίδια ομάδα βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, πήρε μεταγραφή 3.000.000 ευρώ στην Τουλούζ, είχε σούπερ συμβόλαιο εκεί με ετήσιες αποδοχές 525.000 ευρώ και για να το σπάσει (2 χρόνια πριν από την λήξη του) και να επιστρέψει στο Περιστέρι πήρε αποζημίωση απο τους Γάλλους 300.000!!!

Αντίστοιχα, αν και μικρότερα, υψηλά συμβόλαια – για το επίπεδο του Ατρόμητου – έκανε ο Σπανός και σε άλλους παίκτες. Κοντά στα 200.000 ευρώ στον Κυριάκο Παπαδόπουλο κι άλλα 175.000 ευρώ στον Χατζηϊσαία, με τους δυο έμπειρους στόπερ να συνθέτουν το χειρότερο μέχρι τώρα κεντρικό αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος! Ενώ πάνω από 160.000 το χρόνο δίνει σε Κλωναρίδη, Πισάνο, Μπεντινέλι, Σπιριντόνοβιτς…

Τα mindgames απο Παναθηναϊκό και Χατζηγιοβάνη για την ανανέωση

Στην υπόθεση ανανέωσης του Τάσου Χατζηγιοβάνη στον Παναθηναϊκό, απο τον Σεπτέμβριο έχουμε μόνο … mindgames κι από τις δυο πλευρές, παρά κάποια πρόοδο! Κάτι που προκαλεί όντως απορία αφού μπήκαμε στον Νοέμβριο και σε λιγότερο από δυο μήνες ο διεθνής εξτρέμ θα μπορεί να υπογράψει αλλού.

Από την μία ο Παναθηναϊκός που όπως φαίνεται δεν βιάζεται να μπει στην τελική διαπραγμάτευση για νέο συμβόλαιο. Και απο την άλλη η πλευρά του άσου που μάλλον…απολαμβάνει όλη αυτή την “αδράνεια” κι αποφεύγει να πιέσει… κινήσεις και εξελίξεις, “απέχωντας” ακόμη και επικοινωνιακά απο όλο αυτό.

Ουσιαστικά αφήνει την… πρωτοβουλία, αν και όποτε την πάρει, στην πλευρά της διοίκησης. Δεν βγάζει δηλαδή πρεμούρα για να…ανανεώσει, αντιθέτως εμφανίζεται πανέτοιμος και για το ενδεχόμενο να το καλέσουν και να κλείσει αλλά και για το ενδεχόμενο στα 24 του χρόνια να συνεχίσει σε άλλες πολιτείες μετά το καλοκαίρι!!

Απο τα καλοκαιρινά πειθαρχικά παραπτώματα και την έξοδο, μόνιμα στην 11άδα του Ιβάν

Ο “Χατζή” βέβαια είναι από τις αδυναμίες του Γιάννη Αλαφούζου και το καλοκαίρι χρειάστηκε το αφεντικό να πιέσει τον Γιοβάνοβιτς να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία (μετά από πειθαρχικά παραπτώματα και τα… μπερδέματα με τον κορωνοϊό) αλλά και να “γειώσει” την πρόταση της Αλτάϊ. Και η αλήθεια είναι πως στην πορεία ο Χατζηγιοβάνης “κέρδισε” τον Σέρβο κόουτς που τον εμπιστεύεται στην ενδεκάδα.

Το θέμα της ανανέωσης του όμως, δεν λέει ακόμη να “ξεπαγώσει”, αν και μπορεί αυτό να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω / σημειώνω πάντως πως δεν δείχνει να… καίγεται για να καθίσουν άμεσα στο τραπέζι των συζητήσεων, ακολουθώντας μάλλον την δική του τακτική και ο ατζέντης του, Πασχάλης Τουντούρης…