Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Βλάνταν έχει ένα κοινό με τον Άνχελ Λόπεθ.
Η… απόλυση τους έχει/είχε προβλεφθεί στα καλοκαιρινά συμβόλαια τους. Με την έννοια πώς οι διοικήσεις των ΑΕΚ και Ατρόμητου, αντίστοιχα συμπεριέλαβαν οτι με συγκεκριμένο ποσό/αποζημίωση θα μπορούσαν οποιαδήποτε στιγμή να τα λύσουν/καταγγείλουν.

Κάπως έτσι, σε ένα βράδυ και μετά την 3άρα στον Βόλο, ο Σπανός πήρε τηλέφωνο και έκλεισε τον κυρ Γιώργο (Παράσχο) χωρίς καν το ξέρει ο Ισπανός κόουτς αφού δεν χρειαζόταν ο τεχνικός διευθυντής, Αγγελόπουλος, να διαπραγμάτευτεί μαζί του για τους όρους και την αποζημίωση της λύσης συνεργασίας τους.

Ο Λόπεθ πήρε δύο μισθούς, κοντά στις 40.000 ευρώ και αποχαιρέτησε το Περιστέρι.

Για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς το προβλεπόμενο ποσό είναι υψηλότερο (άλλο ΑΕΚ κι άλλο Ατρόμητος κι άλλα τα κασέ τους).

Με τρεις μισθούς σαν αποζημίωση και περίπου 150.000 ευρώ ο Μελισσανίδης μπορεί ανά πάσα στιγμή να “στείλει” τον Μιλόγεβιτς.

Πάμε και στο παρασύνθημα: δεν μου έκανε την παραμικρή εντύπωση αυτό που γράφτηκε σε σέρβικα ΜΜΕ, πως φέρεται να είπε ο Βλάνταν στον Μελισσανίδη, στην επαφή που είχαν την επομένη της Τούμπας, δηλαδή το… “πρόεδρε αν χάσω στο Αγρίνιο φεύγω μόνος μου”!

Και δεν μου έκανε εντύπωση γιατί ξέρω πως ο Μιλόγεβιτς λειτουργεί στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με την παλιά ατάκα του Θωμά Μητρόπουλου :” τι να πεθάνεις Σάββατο βράδυ, τι Κυριακή πρωί, όταν η κηδεία σου θα γίνει την Δευτερα”!!

Ούτε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ούτε ο Ανχελ Λόπεθ πήγαν το καλοκαίρι με δικό τους ατζέντη σε ΑΕΚ κι Ατρόμητο.

Πολλοί έχουν μπερδευτεί και νομίζουν πως ο πρώτος είχε (κρυφό) ατζέντη τον Ίλια Ιβιτς (οι σχέσεις του τελευταίου με τον Μελισσανίδη έχουν διαταραχτεί μετά την απόχωρησή του ως τεχνικός διευθυντής) και ο δεύτερος Ισπανό ατζέντη. Γράψτε λάθος!

Ουσιαστικά οι δυο ΠΑΕ χρησιμοποίησαν ατζέντηδες που τους έχουν εμπιστοσύνη και αυτοί από την πλευρά τους είχαν κάποια σχέση με τους εν λόγω προπονητές, για να τους “ψήσουν” και να τους κρατάνε έτοιμους, εφόσον στράβωναν οι πρώτες επιλογές τους.

Θυμίζω πως στην ΑΕΚ πρώτα κάηκαν οι Λουτσέσκου, Ρεμπρόφ (κι άλλοι δυο ξένοι κόουτς, που είχε μιλήσει μαζί τους ο Γιάννης Παπαδημητρίου) και μετά προέκυψε ο Μιλόγεβιτς (τον οποίο πούσαρε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και το “λόμπι” της Γλυφάδας)ενώ στον Ατρόμητο ο Γιώργος Σπανός βαρέθηκε να περιμένει τον Αργύρη Γιαννίκη και πήγε στο plan b του Άνχελ Λόπεθ.

Για να μην το κουράσω άλλο:
Ο (πρώην τεχνικός διευθυντής Παναθηναϊκού και Άρη) Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, συνεταίρος πλέον στο μανατζερικό Γραφείο με τον Ζήση Βρύζα, μεσολάβησε για τον Μιλόγεβιτς.

Και ο πολύπειρος ατζέντης (από τους παλαιότερους στην πιάτσα) Βασίλης Παναγιωτάκης μεσολάβησε για τον Άνχελ Λόπεθ.

Ο Παναγιωτάκης με παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με τον Σπανό αυτό το καλοκαίρι έβαλε την σφραγίδα του σε δυνατές αφίξεις στο Περιστέρι (Κουλούρη, Κυριάκου Παπαδόπουλου, Ντένιτς)…

Ο Αλαφούζος ζήτησε από Μπουτσικάρη την παραίτηση του

Η παραίτησή του από την προεδρία της Super League (που του εξασφάλιζε θεσμικά και οφίτσιο στην διοίκηση της ΕΠΟ) ασφαλώς ήταν η… ποδοσφαιρική είδηση της Παρασκευής. Ο ίδιος, λένε, πως την πήρε για την “αυτοπροστασία” του. Εκείνοι πάντως που γνωρίζουν λένε πως ήταν αναμενόμενη και… καθυστερημένη! Κοινώς πως είχε αργήσει αφού αποτελούσε εδώ και καιρό επιθυμία του… Αλαφούζου(Παναθηναϊκού). Σας μπέρδεψα;

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης μπορεί να προερχόταν από τον Παναθηναϊκό και να εξελέγη στον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας Αρχής με τις ευλογίες του Γιάννη Αλαφούζου αλλά εδώ και καιρό ουσιαστικά δεν έχει σχέση με το “τριφύλλι” και την ηγεσία του. Και επειδή στην “πράσινη” ΠΑΕ δεν ήθελαν να ταυτίζουν οι… τρίτοι τον πρόεδρο Μπουτσικάρη (και τους φίλους του) μαζί της αλλά και επειδή πλέον διαφωνούσαν μαζί του εδώ και αρκετό καιρό, του είχαν ζητήσει να παραιτηθεί!

Να υπενθυμίσω, για παράδειγμα, πως ο Παναθηναϊκός είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κόντρα στην κεντρική διαχείριση που επιθυμούν οι άλλες ΠΑΕ και συμφωνούσε μαζί της ο Μπουτσικάρης.

Νομίζω πάντως πως την “πράσινη” ηγεσία ενοχλούσαν και οι συχνές αναφορές για την σχέση του προέδρου της Λίγκα με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (της ΑΕΚ).

Αποτέλεσε το περσινό… δώρο του Γιάννη Κομπότη στον Αλαφούζο, με το αφεντικό να τον επιβάλει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού παρά τις αντιρρήσεις των Τσάβι Ρόκα και Πογιάτος και την παρουσία άλλων τεσσάρων στράικερ στην ομάδα.

Ο Λουτσέσκου «καψουρεύτηκε» τον Ιωαννίδη

Ο Λάζλο Μπόλονι τον εκτίμησε και τον καθιέρωσε, με την σκυτάλη πλέον να παίρνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον φετινό Παναθηναϊκό και τον Φώτη Ιωαννιδη βασικό και διακριθέντα με Άρη και Βόλο. Ο 21χρονος Ιωαννίδης,με χρηματιστηριακή αξία 800.000, αρέσει σε πολλούς.

Εσχάτως απέκτησε ένα mega fan, τον Ραζβάν Λουτσέσκου! Και το αναφέρω αυτό γιατί κάπου πήρε το μάτι μου πως ο Γιώργης Σαββίδης θέλει να ανεβάσει την μεγάλη του αδυναμία (και φευγάτο από τον Παναθηναϊκό), στην Τούμπα αφού το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Ο “στρατηγός Ραζβάν” όντως έχει απαιτήσει ενίσχυση με “10άρι” τον Γενάρη , αλλά δεν νομίζω πως τρελαίνεται με τα χαρακτηριστικά του Μπουζούκη.

Αντιθέτως αν μπορούσε να πάρει έναν παίκτη από τον τωρινό ΠΑΟ θα ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη τον Φώτη Ιωαννιδη (και τον…Κουρμπέλη αν ήταν υγιής)!

Ο Ιωαννίδης βέβαια με συμβόλαιο ως το 2024 και αποτελώντας ήδη μεγάλο πρότζεκτ για τον Αλαφούζο, δεν είναι εύκολο (μάλλον απαγορευτικό) να φύγει/πουληθεί σε άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Και στην παρούσα φάση, αποκλείω ο Ιβάν Σαββίδης να ψωνίσει παίκτη από τον Γιάννη Αλαφούζο (και το αντίστροφο). Οπότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα μείνει με την…όρεξη για τον Ιωαννίδη.

Ο Ιωαννίδης που είναι γιοςτου παλαίμαχου στόπερ των Καλαμαριά/Ολυμπιακού, ξεκίνησε από την Ακαδημία των “ερυθρόλευκων”,μετά πήγε στον Ολυμπιακό Χαλκίδας, την ομάδα Νέων του Λεβαδειακού ενώ στην συνέχεια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Έχει ατζέντηδες τους Τζόρτζεβιτς – Νινιάδη αλλά με τον Κομπότη να συνεχίζει να “εμπλέκεται”…

Πως ο covid 19 θα επηρεάσει το ντέρμπι αιωνίων

Με την στήλη, σε αυτή την ΠΡΕΜΙΕΡΑ της, να κλείνει με μια είδηση από τις διεθνείς πιάτσες των σκάουτς/ατζέντηδων. Τον Ιωαννίδη όχι απλώς σκανάρουν (τον ξέρουν/παρακολουθούν άλλωστε από τον Λεβαδειακό) αλλά τον έχουν στις μεταγραφικές λίστες τους για το καλοκαίρι Ουντινέζε και Τζένοα. Κρατήστε το αυτό…

ΥΓ. Άσχετο αλλά επίκαιρο λόγω του κυριακάτικου ντέρμπι των “αιωνίων”. Τον Ιωαννίδη θα τον δούμε στο “Καραϊσκάκης”; Ρητορική η ερώτηση γιατί η απάντηση είναι γνωστή από την Τρίτη λόγω…τέστ. Ασχετα αν μέχρι χθες δεν δινόταν τίποτα για την κατάστασή του…