Όχι έναν, αλλά δυο παίκτες –ιδιοκτησίας ΑΕΚ– διαπραγματεύεται και θέλει να κλείσει η Ρακόβ.Η Κυπελλούχος και παρ’ ολίγον νταμπλούχος Πολωνίας, στην οποία παίζει ο Γιάννης Παπανικολάου (ο μέσος που κλήθηκε κι από τον Πογέτ στην Εθνική ενώ φέρεται να έχει δεχτεί κρούση κι από τον Ολυμπιακό)…

Στράτος Σβάρνας και Χρήστος Αλμπάνης, λοιπόν, είναι οι δύο “κιτρινόμαυροι” που… ετοιμάζονται “πακέτο” για Πολωνία.

Και οι δύο έχουν συμβόλαια με την ΑΕΚ έως το 2024 και οι δύο δεν υπολογίζονται για την νέα σεζόν από τον Ματίας Αλμέιδα και οι δύο πολύ δύσκολα θα φέρουν προτάσεις αγοράς, οπότε θα πρέπει να φύγουν δανεικοί σε ομάδα/–ες που θα παίξουν και σε ένα πρωτάθλημα δεύτερης ταχύτητας, που όμως, το… παρακολουθούν και το υπολογίζουν.

Ο 24χρονος Σβάρνας την περασμένη σεζόν ξέμεινε στην ΑΕΚ, στην οποία παρότι άλλαξε τρεις προπονητές (Μιλόγεβιτς, Γιαννίκη, Οφρυδόπουλο), δεν βρήκε ποτέ σοβαρό χρόνο συμμετοχής αφού δεν… υπολογιζόταν.

Και παρότι ανήκει σε κορυφαίο ιταλικό μανατζερικό γραφείο, του Παστορέλο, με ατζέντη τον Καβαλιέρι (τον ίδιο με του Λιβάγια), το ενδιαφέρον για αυτόν είναι πολύ περιορισμένο! Οπότε το… φύλλο πορείας (ως δανεικός) για Ρακόβ τον περιμένει…

Ο 27χρόνος Αλμπάνης, πάλι, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, είχε καταφέρει να βρει ομάδα. Πήγε δανεικός στον Απόλλων Λεμεσού, με τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Κύπρου (29 συμμετοχές / 5 γκολ, 1 ασίστ).

Οψιόν αγοράς του Αλμπάνη δεν υπήρχε και έτσι επιστρέφει στους “κιτρινόμαυρους”. Από τους οποίους άλλωστε δεν θα είχε καταφέρει να φύγει πέρυσι αν ο ατζέντης του, Χρήστος Δημητριάδης, που πήγε τον Ρότα στην ΑΕΚ, δεν την διευκόλυνε και δεν τις έβρισκε τον Απόλλωνα της Κύπρου.

Τώρα είναι πολύ πιθανό να φύγει ξανά δανεικός, για την Ρακόβ, αλλά αυτή την φορά με οψιόν αγοράς…


Τι κι αν ήταν ελεύθερος, δεν χρειαζόταν δηλαδή για τους ενδιαφερόμενους να πληρώσουν transfer fee στον Παναθηναϊκό

Τι κι αν είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ελλάδας…

Τι κι αν ανήκει σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά Γραφεία ατζέντηδων, του Πασχάλη Τουντούρη, που έχει πελάτη τον Κώστα Τσιμίκα και καταγεγραμμένες στο παλμαρέ του πολλές δουλείες στο εξωτερικό…

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, περί αυτού ο λόγος, “έσπευσε ” να κλείσει από τις 20 Μαΐου με την Ανγκαραγκουτσού.

Μία νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας, που είναι ομάδα ασανσέρ την τελευταία 10ετία με συμβόλαιο απλώς… συμπαθητικό!

Τι σημαίνει αυτό; Πως από τα 180.000 ευρώ που έπαιρνε στον Παναθηναϊκό, πήγε στα 300 χιλιάρικα της Ανγκαραγκουτσού.

Προφανέστατα αυτά ή ποσό που να τα πλησιάζει ή έστω προσφορά πάνω από 200.000 ευρώ ετησίως δεν είχε και δεν υπήρχε… αισιόδοξη πρόβλεψη πως θα μπορούσε να βρει ακόμη κι αν περίμενε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η μεγαλύτερη απόδειξη, στα παραπάνω, είναι η αποκάλυψη της στήλης για το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης στην Ανγκαραγκουτσού. Δεν είναι ούτε τριετές, ούτε για 2+1 χρόνια,  δηλαδή οι εκδοχές που γράφτηκαν.

Το συμβόλαιο του διεθνή Έλληνα εξτρέμ στον σύλλογο της Άγκυρας είναι ουσιαστικά μονοετές! Για την ακρίβεια έχει διάρκεια 1+1+1 χρόνων, δεν είναι κλειστό αλλά με κλιμακωτές οψιόν ανανέωσης και κλιμακωτές αποδοχές.

Για να προστατευτεί βασικά ο άσος, αν η Ανγκαραγκουτσού υποβιβαστεί ή δεν προσαρμοστεί ο ίδιος εκεί ή έχει πρόταση από καλύτερη ομάδα το επόμενο καλοκαίρι…


Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κυκλοφορεί ελεύθερος πλέον στην αγορά και κοιτάει τις επιλογές για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η αλήθεια είναι πως έχει μια σούπερ προσφορά από… Αραβία.

Αν πιστέψουμε όσα ο ίδιος έχει πει σε πρώην (στον ΠΑΟΚ) και σε νυν (στην Εθνική) συμπαίκτες του,  βρίσκεται στα χέρια του πρόταση για διετές συμβόλαιο, με αποδοχές 1.800.000 ευρώ τον χρόνο. Yπολογίζοντας σε αυτά και το signing fee, ως ελεύθερος.

Γιατί τότε δεν έχει πει ακόμη το “ναι” ο Πασχαλάκης; Και γιατί ψάχνεται ακόμη και προς… Ολυμπιακό μεριά; Επειδή η σύντροφός του, η γνωστή τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου δεν… πάει Αραβία.


Ύστερα από περίπου μία τριετία, ο… Γιώργος (Τζορτζ) Μπάλντογκ πήρε ελληνική υπηκοότητα και ελληνικό διαβατήριο. Κάτι που σημαίνει πως θα τον δούμε με την Εθνική Ελλάδας στα προσεχή 4 παιχνίδια της (αρχές Ιουνίου) αφού βρίσκεται στις κλήσεις του Πογέτ.

Ο 29χρονος δεξιός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που κατά το 1/4  είναι Έλληνας (από την γιαγιά, της μεριάς του πατέρα του, η οποία ήταν 100% Ελληνίδα), έχει χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 ευρώ και είναι “ομόσταβλός” στο μεγάλο αγγλικό μανατζερικό γραφείο της Base με τους Μαντί Καμαρά και Μπαγκαλιάνη του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που και το περασμένο καλοκαίρι και το φετινό έχει τον Μπάλντογκ στην μεταγραφική της λίστα.  Βέβαια έχει συμβόλαιο ως το 2024 με την Σέφιλντ (στην οποία πήγε το 2017), που με την σειρά τη τον κοστολογεί με 2.000.000 ευρώ.

Ασφαλώς και δεν είναι… too much για έναν μπακ αγγλικής ομάδας, που έχει παίξει Πρέμιερ Λιγκ, απο την άλλη όμως, έχοντας κλείσει τα 29 του χρόνια μιλάμε και για παίκτη ουσιαστικά χωρίς μεταπωλητική αξία.

Το θετικό στην περίπτωση του Μπάλντογκ είναι πως η Σέφιλντ δεν ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ κι έτσι το συμβόλαιό του παραμένει από πλευράς αποδοχών αρκετά κάτω του εκατομμύριου (έφαγε 35% κούρεμα όταν υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονς Λιγκ, το ίδιο θα… πάθει και ο Γιαννούλης στην Νόριτς) ενώ ο Ολυμπιακός μπορεί να του προσφέρει την προοπτική της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.