Έντονες είναι οι ζυμώσεις στην «Ανοιχτή Πόλη» και την Κουμουνδούρου για το πρόσωπο που θα στηριχτεί ως υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων.

Στο επίκεντρο της κινητικότητας που θα ενταθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο φέρεται να είναι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόπουλου, Καθηγητή Πολιτειολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει από το 2000, και Κοσμήτορα στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών. Ο Δημήτρης Χριστόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (2003-2011) και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2016-2019), ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (1996).

Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόπουλου στηρίζει ομάδα προσωπικοτήτων, κάποιοι εκ των οποίων υπήρξαν και συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη στη Δημαρχία της Αθήνας, προερχόμενοι και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών και Πρύτανης μεγάλου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται είναι, επίσης, η ηθοποιός Τζένη Αρσένη, που ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών μπορεί να μην εκλέχτηκε πλην όμως εκτιμάται ότι πήγε καλά, ενώ τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Ρήγα Αξελού, που υπηρετεί το Δήμο επί πολλές τετραετίες και χαίρει μεγάλης εκτίμησης, παρότι υστερεί σε αναγνωρισιμότητα.

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως γίνονται συζητήσεις με πρόσωπο- έκπληξη, χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι περισσότερο επ΄ αυτού!

Ούτως ή άλλως στόχος είναι ο υποψήφιος να ανακοινωθεί εντός του Ιουλίου, με τις ζυμώσεις, όπως είπαμε, να εντείνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τη Δευτέρα συνεδριάζει με θέμα τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα