Σοκ έχει προκαλέσει από το πρωί η είδηση ότι ένας πυγμάχος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς, στην Βάρη, σχεδόν 24 ώρες μετά την δολοφονία ενός 34χρονου σε καφενείο στα Σεπόλια. Ο πυγμάχος που δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί είναι ο Τάσος Μπερδέσης, αθλητής του Παναθηναϊκού.

Ποιός ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν αθλητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Το 2018, είχε μεταγραφεί για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό αλλά φέτος επέστρεψε και πάλι στα «πράσινα» εδάφη.

Ο πυγμάχος που δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί στην Βάρη, είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι επιβίωσης «Survival» που μεταδιδόταν από το κανάλι Open. Μάλιστα ήταν και ο νικητής του παιχνιδιού, γεγονός που τον είχε κάνει δημοφιλή στο κοινό.

Ο Τάσος Μπερδέσης είναι ο πυγμάχος που δολοφονήθηκε στη Βάρη

«Γνώριμος» στις Αρχές

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν επίσης γνώριμος και της Αστυνομίας. Στο παρελθόν, έχει απασχολήσει για διάφορες υποθέσεις και το 2008 καταδικάστηκε στην Πάτρα για «υπόθεση κυκλώματος της νύχτας». Για ένα διάστημα υπήρξε φυγόδικος, παρόλα αυτά, εν τέλει εξέτισε ποινή φυλάκισης.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα ακριβό τζιπ, χρώματος γκρι ή ασημί προκειμένου να φτάσουν στο σημείο και να εκτελέσουν το θύμα. Το περιστατικό, όπως φαίνεται, ανήκει και αυτό στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει εδώ και μερικούς μήνες στον «χώρο» της νύχτας.

Η δολοφονία του πυγμάχου έγινε στην οδό Παπανδρέου στη Βάρη νωρίς το πρωί, μέσα στη μέση του δρόμου με τους δράστες να τον πλησιάζουν και να τον πυροβολούν με καλάσνικοφ.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Λίγη ώρα αργότερα από την δολοφονία, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του 39χρονου πυγμάχου του Συλλόγου, Τάσου Μπερδέση. Ο Πατρινός μποξέρ άφησε τη σφραγίδα στο τμήμα πυγμαχίας του Συλλόγου. Ήταν δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στα 81 κιλά το 2007 και το 2011. Πήρε μέρος σε αρκετούς εγχώριους και διεθνείς αγώνες με το τριφύλλι και ήταν από τους πλέον αξιόμαχους πυγμάχους. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»