Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την σκοτεινή υπόθεση του πλοίου Blume, ελληνικής ιδιοκτησίας με έδρα τον Πειραιά, το οποίο εντοπίστηκε με 4,5 τόνους κοκαΐνης ανοιχτά της Τενερίφης!

Το Blume ακινητοποιήθηκε την Τρίτη 17-1-2023 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Σάντα Κρουζ Ντε Τενερίφε, την πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων, από την ισπανική ακτοφυλακή!

Το πλοίο με σημαία Τόγκο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Σάντος στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό την Ρίγα της Λετονίας!

Μέχρι εδώ όλα λίγο πολύ είναι γνωστά!

Όπως και ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ο οποίος μόλις ανέλαβε την υπόθεση εκπροσωπώντας την πλοιοκτήτρια εταιρία άρχισε να εκτοξεύει απειλές προς τον Τύπο, νομίζοντας προφανώς ότι θα φοβηθούμε ή θα σταματήσουμε την έρευνα!

Πλανάται πλάνην οικτράν ο αγαπητός Σάκης…

Γιατί το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση του ιλιγγιώδους φορτίου 4,5 τόνων κόκας είναι ένα και σαφές: Ποιος είναι ο εφοπλιστής που κρύβεται από πίσω;

Ποιος είναι ο ναρκέμπορος υπεράνω υποψίας που πλουτίζει μοιράζοντας τον θάνατο της άσπρης σκόνης;

Διότι στην προκειμένη περίπτωση είμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας ιλαροτραγωδίας όπου ένας άνεργος 22χρονος και μια μεσήλικας νοικοκυρά εμφανίζονται ως μπροστινοί, της πλοιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρίας!

Και ρωτάμε: τι κάνουν οι Ελληνικές Αρχές; Πως έχουν ενεργήσει η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό, το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, το Υπ. Ναυτιλίας, η Αρχή για το ξέπλυμα, το οικονομικό έγκλημα, η οικονομική αστυνομία, ο ΣΔΟΕ, η Δικαιοσύνη;

Ποιος εφοπλιστής κρύβεται πίσω από το τεράστιο φορτίο κόκας;

Είναι υπεράνω υποψίας όπως ακούγεται στην αγορά;

Του αρέσει η καλή ζωή, η Ντόλτσε βίτα, τα χλιδάτα πάρτι στην Ελλάδα και κυρίως το εξωτερικό;

Παριστάνει τον «χαμηλών τόνων», τον περισπούδαστο, τον υψηλού επιπέδου όμως πλουτίζει τελικά από την άσπρη σκόνη καθώς κατά κοινή ομολογία διά μέσω της direct ενασχόλησης του με την Ναυτιλία είχε καταστραφεί;

Ποιος είναι ο «καθώς πρέπει» ναρκέμπορος εφοπλιστής δήθεν «υπεράνω υποψίας» με τη συμπεριφορά νεόπλουτου, όπως βοά η αγορά;

Επειδή στη χώρα μας παρακολουθήσαμε εδώ και χρόνια να κατασκευάζονται κατηγορίες από βρώμικα και υπόγεια κυκλώματα, προκειμένου να πλήξουν άδικα, ύπουλα και αναπόδεικτα, πραγματικά μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή, μέσα από έναν οχετό λάσπης, επιβάλλεται την ώρα τούτη να κινητοποιηθούν οι Αρχές για να επιλυθεί ο γρίφος και να αποκαλυφθεί ο πραγματικός ναρκέμπορος που φέρεται να κρύβεται πίσω από έναν δήθεν καθωσπρεπισμό, μεταξωτά σεντόνια και σατανική γυναικεία σκέψη!

Διότι διαφορετικά οι Αρχές θα έχουν δράσει με δόλο, επιλεκτικά, συμμετέχοντας στην σκευωρία κατά του μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή, ενώ από την άλλη σιώπησαν και συγκάλυψαν έναν πραγματικό ναρκέμπορο!

Η υπόθεση έχει βάθος και οφείλει να αποσαφηνιστεί για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, διότι η Ελλάδα διαθέτει πραγματικά τεράστιους πλοιοκτήτες που τιμούν τη χώρα στα πέρατα του κόσμου και την καθιστούν παγκόσμια ναυτική υπερδύναμη!

Η υπόθεση του Blume είναι μια θλιβερή εξαίρεση – παρένθεση, την οποία οι Αρχές οφείλουν να εξιχνιάσουν εδώ και τώρα, χωρίς χρονοτριβές, χωρίς να κάνουν τα στραβά μάτια!

Διαβάστε ακόμη: