Δεν μου προκαλεί καμμία έκπληξη το γεγονός ότι ξαφνικά, μετά την αποκάλυψη της Αξίας και του Radar.gr για το «αραβικό project» της Εθνικής, «λυτοί και δεμένοι» από το χώρο των ΜΜΕ, του ΤΧΣ, της Διοίκησης της τράπεζας αλλά και των «διεθνών οίκων»-συντονιστών, έχουν επιδοθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια, όχι φυσικά να διαψεύσουν την είδηση γιατί αυτό δεν γίνεται, αλλά για να «πάνε πίσω» όσο πιο πολύ μπορούν, τις εξελίξεις ιδιωτικοποίησης της μεγάλης κρατικής τράπεζας και εάν είναι δυνατόν να τις …χαλάσουν!

Η …Αραβική άνοιξη της Εθνικής! Το 30% στα …χέρια του Μπιν Σαλμάν (Σ. Αραβία) και του Χαλίφα Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν (ΗΑΕ)!

Για τον ρόλο των ΜΜΕ τα πράγματα είναι απολύτως κατανοητά!!! Έχασαν την «είδηση της χρονιάς», δεν μπορούν να την διαψεύσουν, οπότε συμπλέουν με τους λοιπούς «θιγμένους» της ιστορίας, που μέχρι στιγμής από πρωταγωνιστές μετετράπησαν σε κομπάρσους!

Ετερόκλητος αχταρμάς

Υπό αυτή την έννοια διαμορφώνεται μια …συσπείρωση (ετερόκλητος αχταρμάς) που αποτελείται από:

1) Δημοσιογράφους υπαλλήλους της Εθνικής και των διεθνών οίκων!

2) Τη διοίκηση της Εθνικής που θα διώξουν κλωτσηδόν οι νέοι ιδιοκτήτες, είτε πρόκειται για Άραβες είτε για Ολλανδούς και Έλληνες εφοπλιστές!

3) Τη διοίκηση του ΤΧΣ, που θα χάσει ρόλους, οφίτσια, επιρροή, ρουσφέτια, νταραβέρια στο κρατικοδίαιτο τραπεζικό σύστημα! Και προφασίζεται -δήθεν- ότι η τιμή διάθεσης είναι φθηνή! Λες και την ξέρει την τιμή διάθεσης…

4) Οι πρώην πρωταγωνιστές-προνομιακοί συντονιστές που ενώ διέρρεαν δεξιά και αριστερά ότι αυτοί θα κάνουν τη «δουλειά», ξαφνικά έμειναν με τον …μουτζούρη στο χέρι! Και μετετράπησαν σε κομπάρσους των εξελίξεων, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και το μόνο που τους έμεινε είναι να …υπονομεύουν την ιδιωτικοποίηση της Εθνικής, «υπαγορεύοντας» σε δημοσιογράφους τους λόγους που το placement θα πάει πίσω, ευχόμενοι να χαλάσει!!!

Τόσο απλά είναι τα πράγματα…