Αν και η Κρήτη φημίζεται για την κουζίνα της, ένα από τα πιάτα της είναι ανάμεσα στα 50 χειρότερα του κόσμου. Πιο κάτω και από… μυρμήγκια!
Μπορεί η κρητική κουζίνα να έχει ξετρελάνει ανθρώπους όπως ο διάσημος σεφ Γκόρντον Ράμσι, μέχρι τον γευσιγνώστη Άντονι Μπουρντέν, όμως σύμφωνα με το TasteAtlas, το πιάτο σοφεγάδα ή συμπεθεριό, το οποίο θεωρείται το μπριάμ της Κρήτης κατακτά την 31η θέση στα χειρότερα φαγητά του κόσμου! Και μάλιστα αυτή είναι η μοναδική ελληνική «εκπροσώπηση» στην εν λόγω λίστα.
Οι κατατάξεις τροφίμων του TasteAtlas βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού του διεθνές μέσου, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των τοπικών πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες. Για τη λίστα «50 χειρότερα βαθμολογημένα πιάτα στον κόσμο» μέχρι τις 13 Ιουλίου 2023, καταγράφηκαν 336.885 αξιολογήσεις, εκ των οποίων οι 227.643 αναγνωρίστηκαν από το σύστημα ως νόμιμες.
Στη λίστα υπάρχει εκπροσώπηση από Σκανδιναβία, Ρωσία, Αφρική, χώρες της Βαλτικής, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο που δεν φημίζεται για την κουζίνα του.
Τα μυρμήγκια σε καλύτερη θέση από τη σοφεγάδα της Κρήτης
Μάλιστα αναφορικά με την κατατάξη, πιο… χαμηλά από την κρητική σοφεγάδα βρίσκεται το hormiga culonas.Ένα πολύ… λαχταριστό πιάτο από την Κολομβία που δεν είναι τίποτα περισσότερο από… μυρμήγκια!
Ποιο είναι το χειρότερο φαγητό του κόσμου
Ποιο είναι όμως το χειρότερο όλων; Αυτό έχει καταγωγή από Ισλανδία ονομάζεται Hákarl. Είναι η εθνική λιχουδιά της Ισλανδίας και παρασκευάζεται από σάρκα καρχαρία, δηλαδή καρχαρία της Γροιλανδίας και άλλους καρχαρίες αντίστοιχου είδους. Το κρέας πρώτα παστώνεται έως και τρεις μήνες, στη συνέχεια κρεμιέται και αφήνεται να στεγνώσει για άλλους τέσσερις έως πέντε μήνες.
Υπάρχουν δύο ποικιλίες του πιάτου αυτού: το μαστιχωτό, κοκκινωπό glerhákarl και το τρυφερό, λευκό skyrhákarl. Συχνά θεωρείται τροφή για τους γενναίους, επειδή η υψηλή περιεκτικότητα σε αμμωνία συχνά προκαλεί πνιγμό. Το παστό κρέας καρχαρία συνήθως κόβεται σε κύβους και σερβίρεται σε οδοντογλυφίδες με ένα συνοδευτικό σφηνάκι από ένα τοπικό απόσταγμα γνωστό ως brennivin.
Διαβάστε περισσότερα
- Ιωάννα Τούνη: Δείχνει πώς είναι το σώμα της με Photoshop και πώς στην πραγματικότητα
- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ξεπερνούν το 20% οι εκπτώσεις – Η διαφορά τιμής ανά εταιρεία
- Καύσωνας «Κλέων»: Η «καυτή» Αθήνα από ψηλά με θερμικές κάμερες – Ο «φλεγόμενος» αναβάτης με τους 104 βαθμούς
- Πριγκόζιν: Ρώσοι διακινούν φωτογραφία του με εσώρουχα