Ακόμα ένας ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του βιασμού, που φέρεται να τελέστηκε το 2020.

Μετά από καταγγελία σε βάρος του, η οποία αρχικά υπεβλήθη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος γνωστού ηθοποιού, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε σίριαλ και διαφημίσεις.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο ηθοποιός κλήθηκε σε ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τα όσα του προσάπτει η καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε η συναίνεσή της.

Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος από τις αρχές του έτους έχει χειριστεί όλο τον φάκελο του ελληνικού #metoo, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού και διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο πρωταγωνιστές Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι, τα Συμβούλια Πλημμελειοδικών αναμένεται να εκδώσουν τις επόμενες ημέρες τα σχετικά βουλεύματα για την παραπομπή ή όχι σε δίκη.

Τι απαντά ο ίδιος

Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης . Ο ηθοποιός αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας ,ωστόσο ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή , ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία ,μετά το τέλος της οποίας θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Στις 12 Ιανουαρίου 2022 η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας

Στις αρχές του νέου έτους και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου 2022 προσδιορίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του προπονητή ιστιοπλοΐας, οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης αθλήτριάς του. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά τις δημόσιες αποκαλύψεις στις οποίες είχε προχωρήσει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και οδήγησαν πολλά θύματα, άνδρες και γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν στα πειθαρχικά όργανα και στις αρχές για κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν βιώσει στο χώρο του αθλητισμού και της τέχνης.