Οι σίγουρες συνταγές δεν κοστίζουν λίγα όταν τα στούντιο θέλουν να αποφέρουν πολλά. Τα νέα μέτρα, η συνολική ασάφεια της κινηματογραφικής λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, το Box-office που ακόμα αδυνατεί να δώσει ένα καθαρό στίγμα σε παγκόσμια κλίμακα, η εισχώρηση του on demand και οι τηλεοπτικές πλατφόρμες, έγιναν η αιτία «καθυστερήσεων» πολυαναμενόμενων ταινιών που ανακοινώθηκαν με ημερομηνίες εξόδου μέσα στο 2022, όμως όλα δείχνουν ότι ένα ακόμα κινηματογραφικό έτος με ανασφάλειες οδηγεί τα στούντιο σε πολλαπλές μετακινήσεις ταινιών που τις όριζε μέχρι πρότινος ως βαρύ πυροβολικό.

Συγκεκριμένα:

Ποιες ταινίες δεν θα δούμε το 2022

Το οικονομικό φιάσκο του The Eternals, τρομοκράτησε τη Disney που άρχισε τις μετακινήσεις των λιγότερο επικερδών ή δημοφιλών ταινιών της Marvel και έτσι η συνέχεια του Captain Marvel του 2019, με αρχικό προγραμματισμό για το 2022, παίρνει νέα ημερομηνία εξόδου για τις 17 Φεβρουαρίου του 2023, λίγο μετά τη γιορτή των ερωτευμένων. Στο καστ παραμένει η βραβευμένη με Όσκαρ Brie Larson και ο Samuel Jackson. H σκηνοθεσία είναι της Nia DaCosta που χάρισε την προηγούμενη σαιζόν μια άκρως προσεγμένη remake δημιουργία, το Candyman.
Ποιες ταινίες δεν θα δούμε το 2022

Με αρχική ημερομηνία εξόδου για το τέταρτο μέρος του John Wick την ίδια ακριβώς με το τέταρτο μέρος του Matrix, η παραγωγός εταιρία σκέφτηκε (αρχικά καλώς γιατί δεν το είχε δει) πως οι περιπέτειες του John μάλλον πρέπει να μετακινηθούν για το 2022. Τελικά όμως, το κινηματογραφικό εξόδιο σαββατοκύριακο του «Matrix Resurrections» ανακοινώθηκε επίσημα ότι το τέταρτο κεφάλαιο θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου του 2023. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η φήμη ότι σχεδόν ταυτόχρονα θα γυριστεί και το πέμπτο μέρος της δημοφιλούς σειράς ταινιών δράσης.
Ποιες ταινίες δεν θα δούμε το 2022

Ο Αντόνιο Μπαντέρας έφυγε άρον-άρον από τη Θεσσαλονίκη και τα γυρίσματα του The Enforcer για να συμμετέχει στο πέμπτο μέρος του Indiana Jones. Ήταν όντως μια έξυπνη επιλογή για να εξαργυρώσει την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ κάποιους μήνες πριν. Η επιστροφή του Harrison Ford στον ρόλο που καθιέρωσε στις συνειδήσεις των θεατών ως τον υπερ-εξερευνητή, ήταν ένα ακόμα κίνητρο. Άδικα όμως περιμέναμε αυτή την ταινία το 2022. Η τεράστια εμπορική αποτυχία του West Side Story σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο επαναπροσδιορισμός εφέ και μάρκετινγκ, μετακινεί και αυτή την ταινία για το 2023 και συγκεκριμένα για τις 30 Ιουνίου.
Ποιες ταινίες δεν θα δούμε το 2022

Το νέο μέρος του franchise των transformers με τίτλο «Transformers: Rise of the Beasts» και αυτό με τη σειρά του μετακινήθηκε λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του νέου Indiana Jones, στις 9 Ιουνίου του 2023.
Ποιες ταινίες δεν θα δούμε το 2022

Όλα δείχνουν ότι κάτι παραπλήσιο θα συμβεί και με μία από τις δύο ακόλουθες ταινίες αφού το Avatar 2 και το Aquaman and the Lost Kingdom πήραν ίδια ημερομηνία πρεμιέρας, στις 16 Δεκεμβρίου του ’22. Να δούμε λοιπόν ποια από τις δύο θα υποχωρήσει για το 2023.