Mια σειρά από εισηγμένες αναζητούν την έξοδο στις αγορές είτε με διεθνή ομολογιακή έκδοση είτε με έκδοση ομολόγου για την ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν “ώριμες” ομολογιακές εκδόσεις δεδομένου οι σύμβουλοι-τράπεζες εξετάζουν τα μεγέθη, αλλά και τον κατάλληλο χρονισμό για την προσφυγή κεφαλαίων από τις αγορές.

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι στόχοι και οι προθέσεις οι μέχρι τώρα πληροφορίες από αναδόχους για τις σχεδιαζόμενες ομολογιακές εκδόσεις είναι οι εξής :

Prodea: ομολογιακό δάνειο ύψους 250-300 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει και η Prodea με σύμβουλο την Goldman Sachs. Ωστόσο, κι αυτή η έκδοση δεν έχει οριστικοποιηθεί. Παράλληλα, η διοίκηση με πρόσφατες δηλώσεις της δεν απέκλεισε ακόμα και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς το επενδυτικό πρόγραμμά της αυξάνει.

Ελλάκτωρ: Παράλληλα με την αύξηση κεφαλαίου, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ της Ελλάκτωρ η νέα διοίκηση διερευνά με τις συμβούλους Τράπεζες την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 250-300 εκατ. ευρώ  προκειμένου να μειωθεί το ακριβό κόστος της προηγούμενης έκδοσης 6,375%.

Φουρλής:  Η εταιρία παράλληλα με την απόσχιση των ακινήτων του ομίλου για την δημιουργία ΑΑΕΑΠ ακινήτων διερευνά την έκδοση ομολογιακού δανείου στην ελληνική εταιρική  αγορά ομολόγων, ύψους 40 -50 εκατ. ευρώ.

Μοτορ Όιλ: Την έκδοση διεθνούς πράσινου ομολόγου ή εταιρικού διερευνά η διοίκηση της εταιρείας και οι τράπεζες σύμβουλοι δίχως ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει η μορφή, αλλά και το ύψος του δανεισμού.

Νoval: Σε έκδοση εταιρικού ομολόγου προσανατολίζεται και η εταιρεία ακινήτων της Βιοχάλκο.  Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη και χρηματιστηριακές πηγές, η επιτυχής έκδοση της Costamare ( 100 εκατ. ευρώ – κουπόνι 2,77% ) άνοιξε την “όρεξη” και ήδη δυο ακόμα ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες εξετάζουν την εισαγωγή ομολογιακών δανείων στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου κ. Σ. Λαζαρίδης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην αίτηση για την εισαγωγή μετοχών στην Εναλλακτική αγορά από εταιρεία πληροφορικής η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Real Consulting.