Οι νέοι στις ΗΠΑ ξεκίνησαν να μαθαίνουν για πρώτη φορά την ιστορία της Μόνικα Λεβίνσκι που έγινε διάσημη για την παράνομη σχέση με τον Μπιλ Κλίντον, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ και εκείνη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο.

Η πρωταγωνίστρια του πιο διάσημου «ροζ επεισοδίου» στην αμερικανική πολιτική ζωή, πρωταγωνιστεί σε καμπάνια ρούχων της εταιρείας Reformation με τίτλο «You’ve Got the Power», δηλαδή «Έχεις τη δύναμη», που διεξάγεται σε συνεργασία με το Vote.Org.

Στόχος είναι να στείλει μήνυμα κατά της αποχής και να πείσει τους Αμερικανούς, ειδικότερα τη νέα γενιά να πάει στις προεδρικές κάλπες που θα στηθούν τον Νοέμβριο του 2024.

Μόνικα Λεβίνσκι: Διχασμένοι οι νέοι που μόλις την μαθαίνουν – «Είναι είδωλο», «Πώς τολμάει και μιλάει;»

Σύμφωνα με το Business Insider, η καμπάνια έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με αρκετούς νέους να μαθαίνουν για πρώτη φορά την ιστορία της και να διχάζονται.

Ορισμένοι χαρακτήρισαν «είδωλο» τη Λεβίνσκι και ότι «γεννήθηκε σε λάθος εποχή, επειδή αν σήμερα βίωνε ό,τι πέρασε στο παρελθόν, όχι μόνο θα είχε βγάλει μια περιουσία από την εμπορευματοποίηση της υπόθεσής της, αλλά «θα έβρισκε και δικαίωση, αφού ο Κλίντον την εκμεταλλεύτηκε».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reformation (@reformation)

@jessweslie #greenscreen #reformation #monicalewinsky #billclinton #hilaryclinton #fyp ♬ original sound – Jessica Weslie Arena

Εντούτοις, άλλοι τη χαρακτήρισαν «αντροχωρίστρα» και πως ήξερε πού έμπλεκε παρά το νεαρό της ηλικίας της. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι έγινε διάσημη, επειδή έκανε σεξ με ένα ισχυρό πρόσωπο και στη συνέχεια προσποιήθηκε το θύμα, ώστε να παραμείνει στην επικαιρότητα.

Όποια κι αν είναι η άποψη που θα επικρατήσει στο τέλος όμως, η εταιρεία που διοργάνωσε την καμπάνια πέτυχε το στόχο της, αφού την παρατήρησαν χιλιάδες χρήστες.

Ποια είναι η Μόνικα Λεβίνσκι

Είναι Αμερικανίδα ακτιβίστρια, τηλεοπτική προσωπικότητα, σχεδιάστρια μόδας και πρώην εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον παραδέχθηκε ότι είχε- όπως ανέφερε ο ίδιος- «ανάρμοστη σχέση» με την Λεβίνσκι ενώ εργάστηκε στο Λευκό Οίκο το 1995-1996. Η υπόθεση και οι επιπτώσεις της που περιλάμβανε την παραπομπή του Κλίντον, έγιναν αργότερα γνωστές ως το σκάνδαλο Κλίντον-Λεβίνσκι.

Ως αποτέλεσμα της δημόσιας κάλυψης του πολιτικού σκανδάλου, η Λεβίνσκι έγινε διεθνής διασημότητα. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με μια ποικιλία εγχειρημάτων που περιελάμβαναν τη σχεδίαση μιας σειράς τσαντών υπό το όνομά της, διαφήμιση για δίαιτα διατροφής και εργασία ως τηλεοπτική προσωπικότητα.

Η Λεβίνσκι στη συνέχεια αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην ψυχολογία στο Λονδίνο. Το 2014 επέστρεψε στη δημοσιότητα ως κοινωνική ακτιβίστρια που μίλησε ενάντια στον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, τον οποίο υπέστη προσωπικά όταν γελοιοποιήθηκε δημοσίως στο Διαδίκτυο σχετικά με το σκάνδαλο με τον Κλίντον.

Διαβάστε ακόμη: