Το IRS (Internal Revenue Service) είναι η δημόσια οικονομική υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που είναι υπεύθυνη για τη συλλογή φόρων και την εφαρμογή του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων.

Είναι μέρος του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και διευθύνεται από τον Επίτροπο Εσωτερικών Εσόδων που διορίζεται με πενταετή θητεία από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Σε απλά λόγια το IRS είναι κάτι μεταξύ σαν το ΣΔΟΕ, μια υπηρεσία που διερευνά το οικονομικό έγκλημα και εξιχνιάζει περιπτώσεις οικονομικής και επιχειρηματικής απάτης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κλπ.

Στις μέρες μας, μαθαίνω ότι το περίφημο IRS, με τις τόσες και τόσες επιτυχίες στη διαλεύκανση του Οικονομικού Εγκλήματος διερευνά μεγάλη αγοραπωλησία που διενεργήθηκε στη χώρα μας και προκάλεσε θόρυβο ως προς το ύψος της σε απόλυτα νούμερα!

Οι πληροφορίες – που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση – λένε, πως ο έλεγχος αφορά το ύψος των διενεργηθέντων πωλήσεων στο εξωτερικό και την εξακρίβωση εάν είναι πραγματικές ή οικονομικές!

Επί της ουσίας δηλαδή το IRS αναζητεί να πιστοποιήσει εάν στην προκειμένη περίπτωση έχουμε επανάληψη του φαινομένου Folli follie, ξέπλυμα και εικονικές πωλήσεις, ή εάν όλα βαίνουν καλώς και η διαχείριση είναι απολύτως ορθή και νόμιμη!

Η υπόθεση είναι σοβαρή, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη κι εμείς παρακολουθούμε το θέμα από κοντά…