Φύλλο και φτερό μαθαίνω ότι έχουν κάνει οι «πράκτορες» του IRS (Internal Revenue Service) τις διεθνείς συναλλαγές ραγδαία ανερχόμενης ελληνικής επιχείρησης που εσχάτως βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας και απασχόλησε την κοινή γνώμη, λόγω αγοραπωλησίας που έσπασε όλα τα ρεκόρ!

Στον αμερικανικό ΣΔΟΕ, ο οποίος εξετάζει περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος, χρηματιστηριακής απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, έφτασαν πληροφορίες – καταγγελίες ότι στις διεθνείς αγορές βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο φαινόμενο Folli Follie, άλλη μια υπόθεση δηλαδή εικονικών πωλήσεων και συναλλαγών, μέσω μαϊμού σημείων πώλησης και ψεύτικων αντισυμβαλλομένων!

Ότι δηλαδή η ελληνική επιχείρηση δια μέσω πλαστών συναλλαγών μέσω ανύπαρκτων σημείων πώλησης εμφανίζει έναν ιλιγγιώδη τζίρο «μαϊμού» που εκτινάσσει στα ύψη την αποτίμηση της, παραπλανώντας την αγορά, τις αρχές και τους επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικούς, μικρούς και μεγάλους!

Και οι «αδιάφθοροι» του IRS, το οποίο υπάγεται στο Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών και διευθύνεται από τον Επίτροπο Εσωτερικών Εσόδων τον οποίο ορίζει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, καλούνται να αποδείξουν εάν οι διεθνείς πωλήσεις της εταιρίας είναι πραγματικές και νόμιμες ή εικονικές και παράνομες!

Η υπόθεση αδιαμφισβήτητα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθήσουμε με την δέουσα προσοχή τις εξελίξεις …