Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε κοντά σε υψηλό 8 μηνών σήμερα καθώς η ισχυρή έναρξη του πολύτιμου μετάλλου για το 2023 συνεχίστηκε.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύεται υποστηριζόμενη από τις χαμηλότερες αποδόσεις και το ασθενέστερο δολάριο.

Η τιμή spot του χρυσού έφτασε τα 1.881,5 δολάρια ανά ουγγιά troy το πρωί της Δευτέρας, το υψηλότερο σημείο από τις 9 Μαΐου, πριν χαλαρώσουν όταν οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σηματοδοτούσαν περαιτέρω επιθετική δράση νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,24% στα 1.877,62 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού αυξήθηκαν κατά 0,16% στο $1.880,80.

Η έκθεση της Παρασκευής για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή παρά τις προσπάθειες της Fed να περιορίσει την ανάπτυξη, έστειλε τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο χαμηλότερα, αλλά έδωσε ώθηση στον χρυσό.

Ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank, δήλωσε σε σχετικό σημείωμα προς τους επενδυτές την Τρίτη, «ότι το μέταλλο ενισχύθηκε επίσης από το άνοιγμα στην Κίνα με εικόνες από πολύ συνωστισμένες αγορές χρυσού και την People’s Bank of China να ανακοινώνει ότι αγόρασε 62 τόνους χρυσού τους τελευταίους δύο μήνες του έτους».

Η τράπεζα εκτιμά ότι αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον όλων θα επικεντρωθεί στην ανακοίνωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ της Πέμπτης και έθεσε το «επόμενο σημαντικό επίπεδο» για τον χρυσό στα 1.896 δολάρια/ουγγιά.

Διαβάστε ακόμη: