Ο Θάνος Πλεύρης τάχθηκε υπέρ της πιο αυστηρής αντιμετώπισης από την Πολιτεία τους βιαστές παιδιών, ενώ σχολιάζοντας το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε ότι κατά την προσωπική του άποψη «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ».

«Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση, κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών» ξεκαθάρισε  ο υπουργός  κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Μάκη Βορίδη για κατά περίπτωση εξέταση του χημικού ευνουχισμού στους βιαστές ανηλίκων.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης: «δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί, το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους», για να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας».

Όσο για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί», και αποσαφήνισε ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο, τόνισε ακόμα ο υπουργός Υγείας, δεν θίγεται καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και συνέχισε: «Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών». Ακόμα, διευκρίνισε ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός.

Διαβάστε ακόμη: