Δεδομένου του γενικού περιβάλλοντος στον κλάδο, είναι πιθανό κάποιες μικρότερες τράπεζες να ενοποιηθούν, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen το πρωί της Τετάρτης.

«Υπάρχει κίνητρο να δω κάποια ενοποίηση και δεν θα με εξέπληξε να δω κάποια από αυτά στη συνέχεια», είπε η Yellen σε μια συνέντευξη στο «Squawk Box» του CNBC.

Η Yellen είπε ότι δεν θα ήθελε να δει το ευρύτερο τραπεζικό σύστημα να απειλείται από περαιτέρω ενοποίηση, αλλά θα ήταν κατανοητό δεδομένης της πίεσης στα κέρδη που αντιμετωπίζουν ορισμένες τράπεζες,

“Ζητήματα” στον τομέα των εμπορικών ακινήτων

Η υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι αναμένει «να υπάρξουν ζητήματα» στον τομέα των εμπορικών ακινήτων δεδομένης της μεταβαλλόμενης προσέγγισης στην εργασία.

«Έχουμε δει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στις στάσεις και τις συμπεριφορές απέναντι στην απομακρυσμένη εργασία», είπε η Yellen.

«Και ειδικά σε ένα περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων. Νομίζω ότι οι τράπεζες προετοιμάζονται σε γενικές γραμμές για ορισμένες αναδιαρθρώσεις και δυσκολίες που θα ακολουθήσουν».

Η Yellen πρόσθεσε ότι τα stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών έδειξαν ότι έχουν αρκετά κεφάλαια για να χειριστούν τυχόν ανατροπές.

«Η γενική μου ανάγνωση είναι ότι το επίπεδο του κεφαλαίου και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ενώ θα υπάρχει κάποιο πόνο που σχετίζεται με αυτό, οι τράπεζες θα πρέπει να είναι σε θέση να χειριστούν την πίεση».

Διαβάστε περισσότερα