Μπορεί ο Μαρκ Κιούμπαν να διατυμπανίζει ότι όποιος χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες δεν θέλει να γίνει πλούσιος, ωστόσο η αλήθεια είναι πως όλες οι πιστωτικές κάρτες δεν είναι ίδιες. Όπως όλα στη ζωή, έτσι κι εδώ, οι κάρτες που έχουν σχεδιαστεί από τις τράπεζες για να χρησιμοποιούνται από τους πλούσιους και τους δισεκατομμυριούχους, δεν έχουν καμία σχέση με τα τραπεζικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε όλοι οι υπόλοιποι.

Υπάρχουν πολλές πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούν μόνο τα μέλη της οικονομικής ελίτ και είναι ειδικά φτιαγμένες για αυτούς. Ωστόσο λίγες από αυτές έχουν τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσει κανείς σε αυτές τις τρεις που θα παραθέσουμε παρακάτω, η απόκτηση των οποίων δεν είναι εύκολη υπόθεση, ακόμη και για κάποιον που είναι ήδη πολύ πλούσιος.

1. The Chase Sapphire Reserve Card

Η κάρτα Chase Sapphire Reserve σάς επιτρέπει να προσθέσετε 60.000 πόντους μπόνους στην κάρτα σας με αγορές αξίας 4.000 δολαρίων, τρεις μήνες μετά την ενεργοποίηση της κάρτας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κερδίσουν 5x πόντους σε πτήσεις και 10x πόντους σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ξενοδοχεία, όταν το ταξίδι κλείνεται μέσω του προγράμματος Chase Ultimate Rewards.

Στη συνέχεια, όλοι αυτοί οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν για ταξίδια σε σταθερή τιμή μέσω του Chase ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών ή ξενοδοχείων.

Υπάρχουν επίσης πολλά ταξιδιωτικά προνόμια, όπως η εγγραφή και η πρόσβαση στα lounge του αεροδρομίου, η ασφάλιση ενοικίασης αυτοκινήτου, η κάλυψη για την καθυστέρηση ή την ακύρωση των ταξιδιών τους και η εκτεταμένη κάλυψη εγγύησης.

2. JP Morgan Chase Palladium Visa

H κάρτα Palladium Visa αποπνέει πλούτο μόνο με την εμφάνισή της, καθώς είναι κατασκευασμένη από παλλάδιο και χρυσό, με όλες τις πληροφορίες του κατόχου της κάρτας χαραγμένες στο υλικό. Ενώ οι κάτοχοι κάρτας πρέπει να έχουν μακροπρόθεσμη σχέση με τη χρηματιστηριακή εταιρεία διαχείρισης περιουσίας της JP Morgan, η κάρτα διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά για να κάνει μια τέτοια σχέση χρήσιμη.

Πρώτον, υπάρχει μια χρέωση μόνο 595 δολαρίων ετησίως και οι χρήστες δεν χρεώνονται για καθυστερημένες πληρωμές, ανταλλαγές συναλλάγματος, καθυστερημένες πληρωμές ή υπεραναλήψεις.
Επιπλέον, όπως θα περίμενε κανείς από μια κάρτα από κυριολεκτικό χρυσό, δεν υπάρχει όριο δαπανών.

3. American Express Centurion Card

Γνωστή και ως American Express Black Card, αυτή είναι η μικρή μαύρη κάρτα που ξεκίνησε τα πάντα, και για πολλούς ανθρώπους, είναι απλώς ένας μύθος που δεν θα δουν ποτέ στα πορτοφόλια τους.

Για να μπορέσει κάποιος να αποκτήσει αυτήν την κάρτα, θα πρέπει να έχει την αποκλειστική κάρτα American Express Platinum, ενώ θα πρέπει να έχει χρεώσει και 250.000 δολάρια ή περισσότερα εντός του προηγούμενου έτους.

Στη συνέχεια, μόλις πληρωθεί η προμήθεια των 7.500 δολαρίων και η συνδρομή των 2.500 δολαρίων, οι χρήστες μπορούν να γίνουν κάτοχοι μίας από τις πιο αποκλειστικές κάρτες στον κόσμο και να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων της.

Αυτά περιλαμβάνουν υπηρεσίες προσωπικού concierge και ταξιδιωτικού πράκτορα 24/7, δωρεάν διανυκτερεύσεις σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, πρόσβαση σε lounge και κλαμπ του αεροδρομίου και δωρεάν ταξιδιωτικά εισιτήρια για τους συνοδούς.

Διαβάστε περισσότερα