Αποκαλύφθηκε από την Pika Labs  το νέο εργαλείο δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το ChatGPT. Ονομάζεται Pika 1.0 και  συγχωνεύει προηγμένες δυνατότητες AI με λειτουργίες φιλικές προς τον χρήστη.

Μια μεγάλη αναβάθμιση στο βίντεο AI

Το Pika 1.0 είναι εδώ και φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Ήδη ένα ξεκάθαρο κορυφαίο εργαλείο δημιουργίας βίντεο AI, μαζί με το Runway Gen-2 και το Stable Video Diffusion από τη Stability AI, το Pika 1.0 φέρνει προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της παραγωγής βίντεο. Λοιπόν, πόσο καλό είναι και πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Το μοντέλο ονομάζεται «idea-to-video», μπορεί να παράγει περιεχόμενο σε πολλά διαφορετικά στυλ και επιτρέπει την επεξεργασία υπαρχόντων βίντεο κλιπ δημιουργώντας εικόνες και κίνηση πάνω σε αντικείμενα, ανθρώπους ή ακόμα και σε ολόκληρες σκηνές.

Είναι σε θέση να παράγει βίντεο από οποιεσδήποτε λέξεις δώσει ο χρήστης, σε οποιοδήποτε στυλ. Μπορεί επίσης να δεχθεί εικόνες στις οποίες θα βασιστεί για να τις μετατρέψει σε βίντεο, βάσει πάντα την περιγραφή που θα του δώσει ο χρήσης. Σε ένα βίντεο για το Pika 1.0, μπορείτε να δείτε για παράδειγμα ρούχα να αλλάζουν εν κινήσει, το στυλ του βίντεο κλιπ να ενημερώνεται, ακόμη και αληθινά άτομα όπως ο Elon Musk να απεικονίζονται ως χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.

Μπορεί και να επεκτείνει ένα βίντεο, όπως κάνει το Generative Fill του Photoshop, μετατρέποντας για παράδειγμα ένα κάθετο βίντεο σε 16:9, δημιουργώντας από το μηδέν τα pixels που λείπουν. Το μοντέλο πολυτροπικής τεχνητής νοημοσύνης σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα μήνυμα κειμένου, μια εικόνα, ένα βίντεο ή ακόμα και ένα αντικείμενο μέσα σε ένα κλιπ σε κάτι εντελώς νέο με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό μπορεί να γίνει με απλές γραπτές εντολές κειμένου όπως «Elon Musk in a spacesuit, 3D animation»

Όπως προηγούμενες εκδόσεις της τεχνολογίας Pika Labs, αυτή θα είναι διαθέσιμη για χρήση στον Pika Discord, αλλά και στον ιστότοπο Pika.art για πρώτη φορά.

«Το όραμά μας είναι να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να είναι ο σκηνοθέτης των ιστοριών του και να αναδείξει τον δημιουργό μέσα του», δήλωσε η Demi Guo, ιδρύτρια της Pika Labs. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να προσφέρει το Pika 1.0 σε άτομα που εγγράφονται στη λίστα αναμονής στην ιστοσελίδα της, ενώ η πλήρης κυκλοφορία αναμένεται να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες.

«Ο συνιδρυτής μου και εγώ είμαστε δημιουργικοί άνθρωποι. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι η δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας είναι δύσκολη και δαπανηρή και δημιουργήσαμε το Pika για να δώσουμε σε όλους, από τους οικιακούς χρήστες έως τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, τα εργαλεία για να ζωντανέψουν τα βίντεο υψηλής ποιότητας», είπε η Demi Guo.atGPT

Το Pika 1.0 έρχεται σε μια εποχή αυξανόμενου ανταγωνισμού στον χώρο του βίντεο AI. Σε αντίθεση με την δημιουργία εικόνων με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, το να παράξεις βίντεο είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει.

Την περασμένη εβδομάδα, είδαμε νέα εργαλεία από τη Runway, την κυκλοφορία του Stable Video Diffusion από τη StabilityAI και τη Meta να ανακοινώνει το μοντέλο Emu Video AI που θα έρθει στο Instagram κάποια στιγμή στο μέλλον. Μέχρι πρόσφατα η Runway είχε την πρωτιά με το μοντέλο Gen-2. Αυτό έχει τη δυνατότητα δημιουργίας βίντεο από κείμενο, εικόνα ή συνδυασμό και των δύο και έχει τη δυνατότητα να επισημάνετε ποια μέρη του βίντεο θα πρέπει να είναι κινούμενα.

Εάν το τελικό προϊόν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας καρέ-καρέ, τότε το Pika 1.0 θα μπορούσε να είναι για το generative AI video ό,τι ήταν το ChatGPT για το generative AI γενικά.

Η εταιρεία θέλει να κυκλοφορήσει μια εμπορική έκδοση του Pika το επόμενο έτος που θα μπορεί να δημιουργήσει σύντομα κλιπ σε πολύ καλή ποιότητα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε ταινίες, είπε η Guo, προσθέτοντας ότι η ομάδα της προσπαθεί να γίνει ο πιο προηγμένος τεχνολογικά παίκτης στο χώρο του βίντεο AI.

Διαβάστε ακόμη: