«Ανασχηματισμός είναι από τις λέξεις που μπορούν να δημιουργήσουν αρνητικά αλλά και θετικά συναισθήματα Είναι η απογοήτευση από την μη συμμετοχή η την αποπομπή αλλά και η ικανοποίηση της εισόδου η της παραμονης στο κυβερνητικο σχήμα !Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια λέξη που αφορά ολους οσους συμμετέχουν η πρόκειται να συμμετάσχουν Η αγωνία !”

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο radar γνωστής των κυβερνητικών δρώμενων και της ανθρωπογεωγραφίας του υπουργικού συμβουλίου την υφιστάμενη κατάσταση . Η αγωνία λοιπόν έχει εδώ και λιγες μερες κτυπήσει κόκκινο αφού παρα τα όσα θρυλουνται φέρεται αποφασισμενος να προχωρήσει σε δομικο ανασχηματισμό !

Ήδη η καθημερινή αξιολόγηση που κάνει από την πρώτη μέρα της θητεία της κυβερνησης ο πρωθυπουργός οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου όπως είναι σε θέση να γνωριζει το radar Κομβική θεωρείται η ημερομηνία της 7 Ιουλίου αφού θα έχει προηγηθεί η κύρωση της συμφωνίας με την Β Μακεδονία !

Κυβερνητικές πηγές

Επίσης είναι και συμβολική η ημερομηνία αφού η κυβέρνηση θα κλείνει τα δύο χρόνια στην εξουσία . Είναι μια ημερομηνία για να κάνει ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς με αυτό τον τρόπο θα στείλει και ένα μήνυμα επανεκκίνησης της κυβέρνησης μετά την πανδημία. Το θέμα του ενδεχόμενου ανασχηματισμού αναδεικνύεται και από δηλώσεις όπως του υπουργου Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη που είπε «ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια ομάδα στην οποία κι οι έντεκα να αποδίδουν το ίδιο»

Στο ίδιο μήκος κύματος η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη οπου ανέφερε με νόημα ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και τη μεγάλη εικόνα για ολόκληρη την κυβέρνηση. Και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης από τον πρωθυπουργού είναι βασικά τα υπουργεία που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται να είναι η ενίσχυση του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να «τρέξει» πιο γρήγορα η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Restart

Στόχος του πρωθυπουργού φαίνεται να είναι να κάνει restart στο μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης, προκειμένου να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας, και των προβλημάτων που δημιούργησε αυτή, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει σωστή και γρήγορη αξιοποίηση των χρημάτων που θα μπουν στο ταμείο ανάκαμψης.

Η εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι που δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι ο ανασχηματισμός να γίνει κοντά στον Δεκαπεντάγουστο, σε μια εποχή που η επικαιρότητα παραδοσιακά είναι «χαλαρή», και πριν την τελική ευθεία για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πάντως σε κάθε περίπτωση όπως είπε στο radar στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου «ο ανασχηματισμός είναι από τις εξελίξεις που δεν προαναγγέλεται» !