Ο Nasdaq Composite υποχώρησε σήμερα Τρίτη καθώς η άνοδος των επιτοκίων άσκησε πίεση στον τεχνολογικά βαρύ δείκτη.

Ο Nasdaq υποχώρησε περίπου 0,8%, ενώ ο S&P 500 μειώθηκε κατά 0,3%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones αιωρούνταν πάνω από την γραμμή μη μεταβολής.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ να αυξάνεται ξανά πάνω από το 4%.

Οι ανησυχίες για την κρίση μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ αμβλύνθηκαν εν μέρει χάρη στις προσπάθειες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής να αμβλύνουν τις προκλήσεις και ο φόβος των επενδυτών ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση επανήλθε στο επίκεντρο.

«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα επιτόκια αυξάνονται και οι αγορές οδηγούνται από τους πιο ευαίσθητους οικονομικά κλάδους, όπως η ενέργεια και οι βιομηχανίες», δήλωσε ο Brian Levitt, Global Market Strategist της Invesco. «Οι μετοχές της τεχνολογίας συγκαταλέγονται στις καθυστερήσεις, κάτι που συμβαίνει συχνά καθώς αυξάνονται τα επιτόκια. Προς το παρόν, οι επενδυτές φαίνεται να κοιτάζουν πέρα από τις προκλήσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και να αναγνωρίζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ συνεχίζει να είναι ανθεκτική».

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν άνοδο την Τρίτη

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να προσθέτει περίπου 0,5%. Η  First Republic ανέβηκε 1%. Οι μετοχές της New York Community Bancorp σημείωσαν άνοδο 0,8%.

Μικτή συνεδρίαση χθες Δευτέρα

Οι επενδυτές προσπάθησαν να επεκτείνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, αλλά οι μετοχές της τεχνολογίας δέχθηκαν πιέσεις. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones πρόσθεσε 194,55 μονάδες ή 0,6%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16%. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,47% καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας κινήθηκαν χαμηλότερα.

Μια σειρά από θετικές ειδήσεις βοήθησαν να ανυψωθεί το κλίμα στη Wall Street τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου του First Citizens BancShares. Συμφωνία αγοράς μεγάλων τμημάτων της Silicon Valley Bank. Επιπλέον, το CNBC ανέφερε ότι οι ροές καταθέσεων από μικρά ιδρύματα και σε τραπεζικά μεγαθήρια έχουν επιβραδυνθεί.

Διαβάστε περισσότερα