Οι μαζικές αυξήσεις επιτοκίων σήμερα (από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, της Νορβηγίας και της Ελβετίας) οι οποίες ακολούθησαν τη χθεσινή κίνηση της Fed, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στις αγορές των ομολόγων, με αποτέλεσμα να πιεστούν οι τιμές τους.

Στην Ευρωζώνη το μέλος του Δ.Σ της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Ισαμπέλ Σνάμπελ υποστήριξε ότι «το σημείο εκκίνησης των επιτοκίων είναι πολύ χαμηλό, επομένως είναι σαφές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια». Η ίδια εκτίμησε ότι η ύφεση δεν αποτελεί το βασικό σενάριο για την Ευρωζώνη.

ΗΔΑΤ

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,44% από 4,43% χθες, έναντι 1,96% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,48% από 2,55% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ με το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9829 δολάρια από τα 0,9901 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9884 δολάρια.