Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επιμείνει στην εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, διεμήνυσε το πρωί της Παρασκευής, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος απάντησε «ναι» στην ερώτηση αν είναι λάθος οι καθηγητές να επιδεικνύουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται στους μαθητές.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί όταν εφαρμόζουν τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να προστατεύονται, θα ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο», προσθέτοντας ότι είναι «προς το συμφέρον των παιδιών η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία».

Όπως είπε ο. Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1 «επενδύουμε στην τεχνολογία, ο εκπαιδευτικός όμως είναι ο πρωταγωνιστής της διαδικασίας».

Σημείωσε ότι «έχουμε περάσει τους 5.500 ψυχολόγους στα σχολεία, είμαστε σε μια διαδικασία αναγνώρισης του προβλήματος», για να συμπληρώσει ότι «πάντα θα έχεις κενά γιατί θα έχεις μια εγκυμοσύνη ή μια ασθένεια. Π.χ. στα Κύθηρα καλύψαμε το πρόβλημα σε 90% μέσα σε 48 ώρες».

Επιπλέον, ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε ότι «έχουμε ξεκινήσει με 6.000 περισσότερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις τμημάτων λέγοντας ότι «εμείς επενδύουμε στην δημόσια εκπαίδευση με 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αν διαρέσετε τον αριθμό των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς θα δείτε 8 προς 1 ενώ ο ευρωπαικός όρος είναι 12 προς 1.

Εμείς έχουμε ιδιαιτερότητες που μας ωθούν σε αυτή την αναλογία. Μιλάμε για περίπου 1.000 τμήματα σε σύνολο άνω των 78.000 που έπρεπε να εξορθολογίσουμε. Οφείλουμε να είμαστε πειρσσότεροι χρήσιμοι λύνοντας προβλήματα. Έχουν γίνει 38.000 μόνιμοι διορισμοί τα τελευταία χρόνια, αυτά δεν είχαν γίνει την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Θέλουμε να εξορθολογίζουμε για να πιάνει τόπο αυτό που κάνουμε».

Τέλος, σε ερώτηση για το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» που αφορά την ανακαίνιση σχολείων, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές δωρεές ιδιωτών για την ανακαίνιση των σχολείων, εγώ γνωρίζω ήδη αρκετές από αυτές».

Διαβάστε ακόμη: