Ο Πιέρ Γκασλί προειδοποίησε τις ομάδες της F1 πως η Scuderia AlphaTauri θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική τη νέα σεζόν, αν και εκείνος δε θα βρίσκεται πλέον, στα κόκπιτ της.

To 2023, θα είναι η πρώτη χρονιά που ο Πιέρ Γκασλί δε θα ανήκει στην οικογένεια της RBR. O Γάλλος οδηγός θα μετακομίσει από τη Scuderia AlphaTauri στην Alpine και θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο 26άχρονος έχει κατακτήσει μέχρι τώρα στην καριέρα του μία νίκη σε Γκραν Πρι και μαζί με τον Εστεμπάν Οκόν, επιθυμούν να φέρουν την Alpine στην κορυφή της Φόρμουλα 1.

To 2022, ήταν μία μέτρια χρονιά για τον Γκασλί και την AlphaTauri, με την ιταλική ομάδα να τερματίζει στην 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Όμως, η πρώην ομάδα του, τον αποχαιρέτησε λέγοντας ένα μυστικό για το 2023, το οποίο μαρτύρησε… στο “motorsport.com”.

«Η AlphaTauri μού ανέφερε ότι του χρόνου, θα κατασκευάσει το καλύτερο μονοθέσιο στην ιστορία της και θα μάχονται για τις πρώτες θέσεις. Όλοι στο πάντοκ θα κάνουν μεγάλα άλματα στην εξέλιξη, οπότε κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί», ισχυρίσθηκε.

Η νέα του ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών το 2022, μπροστά από τη McLaren. Για το 2023, ο επικεφαλής της Alpine, Ότμαρ Σαφνάουερ, έχει επισημάνει πως στόχος είναι να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να απειλήσουν τις τρεις κορυφαίες ομάδες της Φόρμουλα 1. Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Γκασλί, είναι πολύ σημαντική η προετοιμασία εν όψει της καινούργιας χρονιάς.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να προετοιμασθούμε σωστά για τη νέα χρονιά, ελπίζω πως το επερχόμενο πακέτο της Alpine να είναι καλύτερο από το εφετινό. Μπορεί να παλεύουμε για τις πρώτες θέσεις, μπορεί να παλεύουμε για βάθρα ή στη χειρότερη, να είναι τόσο δύσκολη, όσο η εφετινή σεζόν. Το μονοθέσιο της Alpine ήταν πολύ καλό και κέρδισε τη McLaren. Ο επόμενος στόχος είναι οι τρεις κορυφαίες ομάδες», προσέθεσε ο Πιέρ Γκασλί.

Διαβάστε ακόμη: