search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Philip Morris International: Ολοκλήρωσε την προσφορά για την εξαγορά της Swedish Match

Η εταιρεία αναμένεται να εισέλθει δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων καπνικών προϊόντων των ΗΠΑ.

Philip Morris International: Ολοκλήρωσε την προσφορά για την εξαγορά της Swedish Match

Η Philip Morris International (PMI) ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της Philip Morris Holland Holdings B.V, την προσφορά που είχε υποβάλει προς τη Swedish Match και απέκτησε πλειοψηφικό έλεγχο, με το 82,59% των μετοχών να περνούν στα χέρια της.

Σύμφωνα με το Reuters για τις επιπλέον μετοχές η εταιρεία θα παρατείνει περαιτέρω την περίοδο αποδοχής έως τις 25 Νοεμβρίου 2022, με στόχο να πετύχει πλειοψηφικό έλεγχο άνω του 90% των συνολικών μετοχών της Swedish Match. Στη συνέχεια, θα εκκινήσει την υποχρεωτική εξαγορά των υπολοίπων μετοχών, σύμφωνα με τη Σουηδική Νομοθεσία, προωθώντας την αποχώρηση της Swedish Match από το Nasdaq Στοκχόλμης.

Από τις 11 Νοεμβρίου 2022, που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς των πρώτων μετοχών, η PMI θα ενοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Swedish Match με τα δικά της.

Αναπτυσσόμενη αγορά

Χάρη στη συνεργασία της με τη Swedish Match, η PMI θα εισέλθει δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων καπνικών προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, Jacek Olczak, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της Swedish Match και να εντάξουμε στην PMI το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει σε προϊόντα νικοτίνης για λήψη από το στόμα. Μαζί δημιουργούμε έναν ηγέτη στα μη καιόμενα καπνικά προϊόντα, διαθέτοντας το IQOS και το ZYN ταυτόχρονα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές. Κοινός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε αξία στο κοινό μας όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο». 

Διαβάστε ακόμη: