Το ποσό των 2,4 δισ. λιρών Αγγλίας (3,2 δισ. δολ.) έβαλε στα ταμεία της η Pfizer από την πώληση μετοχών της Haleon, καθώς μειώνει περαιτέρω τη συμμετοχή της στη βρετανική εταιρεία υπηρεσιών υγείας.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία αύξησε τον αριθμό των μετοχών σε 640 εκατομμύρια από 540 εκατομμύρια μετά την έναρξη της πώλησης, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που είδε το Bloomberg News. Η προσφορά τιμολογήθηκε στις 3,80 λίρες ανά μετοχή, μια έκπτωση περίπου 3,3% σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρίτης.

Η Haleon συμφώνησε να αγοράσει μετοχές της αξίας περίπου 230 εκατομμυρίων λιρών από την Pfizer στην τιμή που καθορίστηκε στην προσφορά.

Οι μετοχές της Haleon διαπραγματεύονταν 0,5% χαμηλότερα το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο, στις 3,91 στερλίνες η κάθε μία.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από τη συνένωση των μονάδων υπηρεσιών υγείας της GSK και της Pfizer. Οι τελευταίες συναλλαγές μειώνουν το μερίδιο της Pfizer στην κατασκευάστρια εταιρεία των αναλγητικών δισκίων Panadol και των βιταμινών Centrum στο 15% από 22,6%.

Η συμφωνία προστίθεται σε περισσότερες από 50 δισ. δολάρια σε πωλήσεις νέων και υφιστάμενων μετοχών ευρωπαϊκών εισηγμένων εταιρειών φέτος, μια αύξηση 2,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Τον Μάρτιο, η Pfizer άρχισε να μειώνει την συμμετοχή της στη Haleon, πουλώντας μετοχές και αμερικανικές καταθετικές μετοχές της εταιρείας αξίας άνω των 2,8 δισεκατομμυρίων λιρών. Η αμερικανική εταιρεία δεν πωλεί ADS στην τρέχουσα προσφορά, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση.

Η GSK έχει επίσης μειώσει τις συμμετοχές της στη Haleon, ολοκληρώνοντας τον διαχωρισμό της από την εταιρεία καταναλωτικής υγείας τον Μάιο, με πωλήσεις μετοχών που απέφεραν συνολικά σχεδόν 4 δισ. στερλίνες.

Διαβάστε ακόμη: