Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «η δικαιοσύνη θα αποφανθεί στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και θα κάνει την δουλειά της», στον απόηχο της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η πολιτική αντιπαράθεση εξαντλήθηκε την Παρασκευή».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία είπε – νωρίτερα σήμερα – πως «αν υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα είναι επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης εκβιάζεται λόγω των παρακολουθήσεων», ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «πρόκειται για χυδαίο εκβιασμό στον κ. Ανδρουλάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην αλλάξει την στάση του».

«Νόμιζα ότι η κυρία Τσαπανίδου θα ανέβαζε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης»  πρόσθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε παράλληλα ότι με βάση την ανάγνωση όλων των δημοσκοπήσεων, το ποσοστό της ΝΔ στην κάλπη των εκλογών θα είναι πολύ μεγάλο, όποτε αυτές γίνουν, Απρίλιο η Μάϊο.

«Στην δεύτερη κάλπη θα έχουμε αυτοδύναμη ΝΔ με ποσοστό ανάλογο του Ιουλίου του 2019» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε δε ότι ενισχύεται η τάση όπου οι πολίτες προτιμούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα αντιδρά στα γρήγορα.

Τι είπε η Πόπη Τσαπανίδου για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Το σκάνδαλο Μητσοτάκη το χρεώθηκε πια ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον «ΣΚΑΪ», στον απόηχο της καταψήφισης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Επρόκειτο για μία κορυφαία κοινοβουλευτική ενέργεια που έπρεπε να γίνει όταν μάθαμε και “με τη βούλα” πια από την ΑΔΑΕ ότι υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι κορυφαίων προσωπικοτήτων αυτής της χώρας, οι πέντε εκ των οποίων είναι επικεφαλής στον στρατό. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση επί δύο χρόνια, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ήταν κι αυτός υπό παρακολούθηση», δήλωσε η κ. Τσαπανίδου.

Υπενθύμισε, δε, ότι «όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο». Αναρωτήθηκε, ακόμα, «πώς υπέγραφε η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ» αυτές τις παρακολουθήσεις.

«Η Δικαιοσύνη, από τη δική της πλευρά, πρέπει να κινηθεί ώστε να πάρουμε απαντήσεις», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, η κυρία Τσαπανίδου υποστήριξε ότι με την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, μια πιθανή συνεργασία με τη ΝΔ, ίσως είναι αποτέλεσμα εκβιασμού.

Διαβάστε ακόμη: