Δεν ξεκίνησε σήμερα η εισαγγελική αγόρευση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού.

Αυτό συνέβη καθώς, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανακοίνωσε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θέλει να απολογηθεί συμπληρωματικά αλλά και να καταθέσει κάποια έγγραφα που ήρθαν χθες στην κατοχή του.

Κ. Πακιρτζίδου: Ο εντολέας μας θέλει να απολογηθεί συμπληρωματικά και να προσκομίσει κάποια έγγραφα.

Πρόεδρος: Είναι δικαίωμά του… Είναι κάτι καινούργιο;

Κ. Πακιρτζίδου: Ναι, και κατά την ταπεινή μου άποψη πολύ χρήσιμο. Τα έγγραφα αυτά περιήλθαν στα χέρια του χθες και θέλει το δικαστήριο να τα λάβει υπόψη του.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για την κατάθεση των νέων εγγράφων και για συμπληρωματική του απολογία.

Εν τέλει, το δικαστήριο, μετά από σύντομη διάσκεψη, έκρινε ομόφωνα να επιτρέψει στον κατηγορούμενο να απολογηθεί συμπληρωματικά.

Στην απολογία του, τις προηγούμενες μέρες, στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε τις σε βάρος του καταγγελίες επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι δεν είναι βιαστής ενώ απέδωσε τα όσα οι τρεις γυναίκες του προσάπτουν στο γεγονός ότι δεν δέχθηκε να συνεργαστεί με καμία από αυτές σε θεατρικές παραστάσεις που ανέβαζε.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε στην απολογία του: «Δεν υπήρξα βιαστής θα το λέω και θα το ξαναλέω, ο βιασμός είναι μια ανωμαλία. Ούτε ηλίθιος είμαι. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να πάω ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θέλει να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό για εκείνη και για εμένα…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε παραμείνει στις φυλακές της Τρίπολης προσωρινά κρατούμενος για εννέα περίπου μήνες, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε πολλές φορές στην απολογία του, υποστηρίζοντας πως μετά την προφυλάκιση του καταστράφηκε ο ίδιος και η οικογένειά του οικονομικά, ηθικά και επαγγελματικά.

 

Διαβάστε ακόμη: