Σήμερα (20/12), ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι παρατείνεται κατά ένα τρίμηνο το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, αλλά με 15 λεπτά το λίτρο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Αιτία της μείωσης, αποτελεί η μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα.

Τα ακριβή ποσά (προ ΦΠΑ και μετά ΦΠΑ) τα οποία θα ισχύσουν από την Πρωτοχρονιά, θα ορισθούν με υπουργική απόφαση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αξιοποίησης δημοσιονομικού χώρου για το επίδομα θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «την Τετάρτη (21/12), θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ, που θα πιστωθούν την Τετάρτη. Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ».

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του επιδόματος θέρμανσης

Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει στον τραπεζικό σας λογαριασμό και θα «σπάσει» σε τρεις ημερομηνίες.

  • Η πρώτη θα γίνει έως την 21η Δεκεμβρίου για την προκαταβολή της παρ. 2 του άρθρου 4 και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου.
  • Η δεύτερη έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Φεβρουαρίου 2023.
  • Η τρίτη έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2023.

Διαβάστε ακόμη: