Ραγδαίες απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου,  με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό WTI να υποχωρούν πάνω από 6% κάτω από τα 68 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι πρόσφατες γεωπολιτικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις ενεργειακές υποδομές.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχωρούν 6% στα 71,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate σημειώνουν πτώση 6,2% στα 67,32 δολάρια το βαρέλι.

Ο συγκρατημένος χαρακτήρας των περιφερειακών εντάσεων έχει ελαφρώς αμβλύνει τις ανησυχίες για άμεσες διακοπές του εφοδιασμού, αν και η μεταβλητότητα της αγοράς παραμένει υψηλή. Κλιμακώνοντας την πίεση, τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, έναν σημαντικό καταναλωτή ενέργειας, σηματοδοτούν την εξασθένιση της ζήτησης παρά τα πρόσφατα κυβερνητικά κίνητρα.

«Η μετρημένη και στοχευμένη αντίδραση του Ισραήλ αύξησε τις ελπίδες για αποκλιμάκωση», έγραψε σε σημείωμά του ο Warren Patterson, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στην ING στη Σιγκαπούρη.

«Αν δούμε κάποια αποκλιμάκωση, θα επιτρέψει στα θεμελιώδη μεγέθη να υπαγορεύσουν και πάλι την κατεύθυνση των τιμών», τόνισε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 3,02 δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα κατά 0,59%.

Διαβάστε ακόμη: