Το πετρέλαιο κυμαίνεται μεταξύ κερδών και απωλειών μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται την Δευτέρα στα 84,92 δολάρια το βαρέλι με οριακή πτώση 0,13%, ενώ το West Texas Intermediate κινείται στα 82,10 δολάρια με πτώση 0,13% επίσης.

Η επίθεση στον Τραμπ

Η επίθεση κατά του πρώην προέδρου έφερε περισσότερη αβεβαιότητα στην προεκλογική κούρσα των ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματα ότι θα ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο, βοηθώντας το δολάριο και επιβαρύνοντας τα κρατικά ομόλογα.

Η ζήτηση της Κίνας για πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένου του αργού, έχει συρρικνωθεί τους πρώτους έξι μήνες του έτους, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη ζήτηση. Η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας διολίσθησε στο χαμηλότερο των τελευταίων πέντε τριμήνων. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έχει προειδοποιήσει ότι η επιβράδυνση της Κίνας επιβαρύνει την παγκόσμια αύξηση της κατανάλωσης πετρελαίου.

«Το πετρέλαιο έχει να διαχειριστεί πολλαπλά διασταυρούμενα ρεύματα, με τους μακροοικονομικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των φτωχών κινεζικών οικονομικών στοιχείων και των υψηλότερων αποδόσεων των ΗΠΑ να αποδεικνύονται οι σημαντικότεροι παράγοντες που αποτρέπουν μια βραχυπρόθεσμη εξέλιξη προς τα πάνω στις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε ο Harry Tchilinguirian, επικεφαλής της ομάδας έρευνας της Onyx Capital Group.

Η Τρίτη Ολομέλεια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος αυτή την εβδομάδα, η οποία θα καθορίσει τις ευρύτερες οικονομικές και πολιτικές προτεραιότητες της χώρας, θα παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη