Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας  σε υψηλά άνω των τριών μηνών, καθώς τα στοιχεία του κλάδου έδειξαν σημαντικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ τα περαιτέρω κέρδη των τιμών συγκρατήθηκαν από το ισχυρό δολάριο, τα στοιχεία για τα αποθέματα έδειξαν περαιτέρω σύσφιξη των παγκόσμιων προμηθειών μετά τις απότομες περικοπές της παραγωγής από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του κόσμου, σημειώνει το Investing.com.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άλμα άνω του 1% στα 85,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 1,1% στα 82,27 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια φάνηκε επίσης να έχουν επαναλάβει το ράλι μετά από μικρές απώλειες στην προηγούμενη συνεδρίαση και διαπραγματεύονταν στα υψηλότερα επίπεδά τους από τα μέσα Απριλίου.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου είδαν επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει προσφορά για την αγορά έξι εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου για την αναπλήρωση του στρατηγικού αποθέματος πετρελαίου, ανέφεραν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη: