Ο θρύλος του rock n’ roll, Τζέρι Λι Λιούις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ατζέντης του.

Ο θάνατος του τραγουδιστή και πιανίστα ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό του, Ζακ Φάρνουμ, δύο ημέρες αφότου διαψεύστηκαν δημοσιεύματα ΜΜΕ που ανέφεραν ότι είχε «φύγει» από τη ζωή.

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του ροκ’ν’ρολ στη δεκαετία του ‘50, όταν ήταν ένα σαρωτικό μουσικό και κοινωνικό φαινόμενο.

Ο Λιούς ήταν ένας από τα πιο μεγάλα ονόματα της πρώτης περιόδου.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του θανάτου του

«Η έβδομη σύζυγός του ήταν στο πλευρό του όταν κατέληξε, στο σπίτι του στο Μισισιπί. Τις τελευταίες ημέρα της είχε πει ότι καλωσόριζε τη μετά θάνατον ζωή και πως δεν φοβόταν. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από διάφορες ασθένειες και τραυματισμούς, που οι γιατροί συχνά έλεγαν ότι θα έπρεπε να τον είχαν πάρει πριν από δεκαετίες. Είχε κακοποιήσει το σώμα του τόσο ως νέος, που είχε ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει στη μέση ηλικία, πόσο μάλλον στα γεράματα. «Είναι έτοιμος να φύγει», είπε η σύζυγός του, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή»».

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη (26/10) το βράδυ, το ΤΜΖ μετέδωσε ότι ο Τζέρι Λι Λιούις άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μέμφις ωστόσο, η είδηση λίγο αργότερα διαψεύστηκε.

Τζέρι Λι Λιούις

Γεννήθηκε το 1935 στη Λουιζιάνα, γιος οικογένειας αγροτών που έβαλαν σε υποθήκη το σπίτι τους για να αγοράζουν στον μικρό Τζέρι το πρώτο του πιάνο. Εξαιτίας του πιάνου τον έδιωξαν από το σχολείο των ευαγγελικών όπου πήγαινε, γιατί η διασκευή που έκανε σε έναν ύμνο ήταν μάλλον ασεβής για τα αυτιά των υπευθύνων.

Δεν ξαναγύρισε ποτέ σε σχολεία. Από τα 14 του άρχισε να παίζει ζωντανά, «χτίζοντας» ένα ζωηρό στιλ. Το 1956 έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις μαζί με τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Τζόνι Κας, ενώ τον άλλο χρόνο έγινε γνωστός με το «Whole Lotta Shakin’ Goin’ On».

Ακολούθησε το «Great Balls of Fire», ένα από τα τραγούδι που καθόρισαν το φαινόμενο rock’n’roll.